Subiect "calcul pensie" Deschis de Popescu la data: 01/27/2016 7:07am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul pensie
Scris de: Popescu la data: 01/27/2016 7:07am
Gen:f
Data nasterii:15.06.1955
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:in calcul stagiu total pensie limita de varsta
in 01.05.2005 stagiu cotizare de 23 ani 11 luni 7 zile + asimilat 5 luni 10 zile pt pensionare gr 3
dupa aceasta data la data pensionarii limita de varsta 15.07.2016, am adaugat un stagiu de cotizare si vechime de peste 10 ani 2 luni 14 zile stagiu asimilat ca pensionar gr 3 cu drept de munca 4 ore ; in acest interval cca 4 ani lucrat cu 4 ore
la aceasta se adauga vechime 4 ani facultate la zi
as dori sa stiu cata vechime totala trebuie sa am la data pensionarii limita de varsta
casa pensiilor a calculat si recalculat cu rezultate diferite acest stagiu
dupa calculele mele acesta ar trebui sa fie de 38 ani 7 luni
inca o intrebare : daca pentru perioada lucrata cu regim de 4 ore ar trebui sa beneficiez de acel punctaj suplimentar de 0.5 conform actualelor prevederi
Re: calcul pensie
Scris de: la pensie la data: 01/28/2016 4:01am
Calculul facut de dv este aparent corect, adica
23 ani, 11 luni si 7 zile lucrate + 5 luni si 10 zile concediu medical inainte de pensionarea de invaliditate + 10 ani, 2 luni si 14 zile stagiu de cotizare asimilat pentru perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate + 4 ani (daca sunt intregi) stagiu de cotizare asimilat pentru perioada studiilor universitare fac in total 38 ani si 7 luni.
Este corect ca perioada lucrata cu 4 ore zilnic sa nu fie luata in calcul pentruca se suprapune pe perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate
Dar mai esista un ”dar”. Perioada de 5 luni si 10 zile presupunem a fi considerata stagiu asimilat pentru perioada de concediu pentru incapacitate temporara de munca anterioara iesirii la pensie de invaliditate, adica o parte dupa 01 ianuarie 2005. In art 49 alin (1) litera e din actuala lege a pensiilor 263/2010 se prevede ca dupa 01 ianuarie 2005 concediile pentru incapacitate temporara de munca sunt considerate stagiu de cotizare asimilat numai daca sunt datorate unui accident de munca sau unei boli profesionale. Deci s-ar putea ca 4 luni din acesta sa fie sub semnul intrebarii
Si inca o observatie ati iesit la pensie pentru limita de varsta in 15 iulie 2015 nu 2016.
Re: calcul pensie
Scris de: Popescu la data: 01/31/2016 3:52am
la pensie :
Calculul facut de dv este aparent corect, adica
23 ani, 11 luni si 7 zile lucrate + 5 luni si 10 zile concediu medical inainte de pensionarea de invaliditate + 10 ani, 2 luni si 14 zile stagiu de cotizare asimilat pentru perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate + 4 ani (daca sunt intregi) stagiu de cotizare asimilat pentru perioada studiilor universitare fac in total 38 ani si 7 luni.
Este corect ca perioada lucrata cu 4 ore zilnic sa nu fie luata in calcul pentruca se suprapune pe perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate
Dar mai esista un ”dar”. Perioada de 5 luni si 10 zile presupunem a fi considerata stagiu asimilat pentru perioada de concediu pentru incapacitate temporara de munca anterioara iesirii la pensie de invaliditate, adica o parte dupa 01 ianuarie 2005. In art 49 alin (1) litera e din actuala lege a pensiilor 263/2010 se prevede ca dupa 01 ianuarie 2005 concediile pentru incapacitate temporara de munca sunt considerate stagiu de cotizare asimilat numai daca sunt datorate unui accident de munca sau unei boli profesionale. Deci s-ar putea ca 4 luni din acesta sa fie sub semnul intrebarii
Si inca o observatie ati iesit la pensie pentru limita de varsta in 15 iulie 2015 nu 2016.

conform legii se iau in calcul anii lucrati cu 1/2 norma in copletare cu pensia, dar partajarea care au facut-o la calcul mi-au scos o vechime mai mica decat cea reala
si art. 49 lit a trebuie avut in vedere
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1