Subiect "reducerea stagiului de cotizare" Deschis de Ana-Valeria la data: 01/28/2016 10:20am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
reducerea stagiului de cotizare
Scris de: Ana-Valeria la data: 01/28/2016 10:20am
Gen:masculin
Data nasterii:28.05.1953
Stagiul de cotizare:-14 ani, 2 luni,3 zile -conditii speciale ,platforma minerit subteran
-2 ani, 4 luni, 5 zile -conditii normale
-1 an, 3 luni, 23 zile-armata
Alte date:
Intrebare:Cum se reduce stagiul complet de cotizare la persoanele care au realizat un stagiu de cotizare de aproximativ 28 ani si 4 luni
(Pentru cei 14 ani si 2 luni lucrati in conditii speciale (in procent de 100%): in minerit adica subteran?
Re: reducerea stagiului de cotizare
Scris de: la pensie la data: 01/29/2016 4:39am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere are dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 28 mai 2018 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de 14 ani si 2 luni in conditii speciale are dreptul la stagiu de cotizare aferent stagiului in grupa de munca de 7 ani care se cumuleaza cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiu militar si realizeaza un stagiu total de 24 ani si 19 luni.
Deoarece stagiul total de cotizare este mai mic de stagiul complet de cotizare nu poate beneficia nici de reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca si nici de pensie anticipata partiala, diminuata.
In concluzie poate beneficia decat de pensie pentru limita de varsta la 65 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1