Gen: feminin
Data nasterii: 01.08.1964
Stagiul de cotizare: intre 1997- 2012 , 1982-1988 facultate, 1990-1992 cu intreruperi ptr cresterea copiilor
Alte date:
Intrebare:
Buna seara!
Va rog mult sa mi dati cateva detalii privind obtinerea pensiei de invaliditate. Sufar de mai multe afectiuni: diabet insulinodependent vechi, neuropatie diabetica, retinopatie diabetica, nu vad deloc cu un ochi iar la celalalt am retinopatie diabetica si sunt operata, am hepatita cronica , hipertensiune arteriala si depresie. Va dati seama ca in situatia mea imi e destul de greu sa ma informez de aceea va rog sa imi dati cateva detalii.
In primul rand cum incep? Medicul de familie nu mi a dat nici o informatie. Cei de la cabinetul de expertiza a capacitatii de munca de sector au in atributie si oferirea de astfel de informatii, ce fel de referate si analize imi trebuie sau se asteapta sa vin doar cu dosarul sa il predau?
Ce ar trebui sa contina dosarul? Referate, analize si de la ce medic pot fi obtinute? Daca m am tratat la ochi doar la clinici particulare acesti doctori imi pot da referat? Trebuie neaparat sa am un numar de zile de internare? E nevoie de referate ptr toate afectiunile de care sufar? Expertiza se face la aceste cabinete sau trebuie sa merg la Institutul de expertiza?
In eventualitatea fericita ca as putea obtine o pensie cat de mica aceasta , ea va fi permanenta sau trebuie sa fiu reevaluata?
Va multumesc anticipat