Subiect "intrebare" Deschis de oancea grigore la data: 02/01/2016 9:59am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
intrebare
Scris de: oancea grigore la data: 02/01/2016 9:59am
Gen:m
Data nasterii:1969
Stagiul de cotizare:30
Alte date:
Intrebare:in anul 1986 am facut o sc profesionala cu practica in productieaveam si o bursa de ucenic de 560lei pe vremea aceia conform deciziei nr 18 din 2015 a iccj la punctul 3 se decice dupa 1 ianuarie 1954 si 1 aprilie 2001se va considera stagiul de cotizaresi vachime in munca pe perioada practici in productie intrebare daca este adevarat cum se calculeaza acest stagiu si ce acte se va duce la casa de pensi
Re: intrebare
Scris de: la pensie la data: 02/02/2016 10:49am
Regretam dar nu avem alte informatii in afara de decizia ICCJ.
Asteptam sa vedem daca va fi modificata legea pensiilor 263/2010 in urma acestei decizii a ICCJ si cum va fi aceasta modificare.
Scris de: oancea grigore la data: 02/02/2016 10:58am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:dar daca este publicata in monitorul oficial nu se pune in practica oricum multumesc pentru raspuns
Scris de: la pensie la data: 02/03/2016 2:36am
O decizie a ICCJ stabileste cum trebuie sa fie solutionate actiunile in justitie cu aceiasi cauza.
Casa de pensii aplica prevederile contrare prevederilor legii pensiilor numai daca aveti o Hotarare judecatoreasca, Deci daca doriti obtinerea dreptului sa vi se recunoasca perioada de practica in productie pe perioada scolii profesionale ca stagiu de cotizare trebuie sa deschideti o actiune in justitie invocand decizia nr 18/2015 a ICCJ.
Ministerul muncii este si el obligat sa ia la cunostinta continutul acestei decizii si sa adapteze corespunzator legislatia si abia dupa ce modificarea legii si modul de aplicare au fost publicate in Monitorul oficial aceste prevederi se aplica automat.
Scris de: oancea grigore la data: 02/03/2016 3:16am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:multumesc inca o data pentru paspuns
Re: intrebare Buna seara, as avea o rugaminte, daca ma puteti ajuta: Stiti cumva daca vre-o persoana a castigat in instanta in baza Deciziei nr. 18/2015, in sensul recunoasterii si includerii perioadei de ucenicie in calculul vechimii in munca ?, m-ar interesa motivarea instantei. Adresez aceasta intrebare deoarece desi eu am urmat cursurile scolii profesionale si implicit ucenicia la locul de munca in perioada 1966 - 1969 si am demonstrat acest lucru, Casa de pensii a refuzat sa-mi recalculeze pensia iar Tribunalul mi-a respins cererea (am pierdut procesul) pe motiv ca nu am putut dovedi exact in ce luni si cu cat am fost platit in perioada respectiva, pt. a se putea calcula punctajul lunar. Multumesc daca ma puteti ajuta si va doresc numai bine :-)
Scris de: Bloj Vasile la data: 11/03/2016 7:42pm
la pensie :
O decizie a ICCJ stabileste cum trebuie sa fie solutionate actiunile in justitie cu aceiasi cauza.
Casa de pensii aplica prevederile contrare prevederilor legii pensiilor numai daca aveti o Hotarare judecatoreasca, Deci daca doriti obtinerea dreptului sa vi se recunoasca perioada de practica in productie pe perioada scolii profesionale ca stagiu de cotizare trebuie sa deschideti o actiune in justitie invocand decizia nr 18/2015 a ICCJ.
Ministerul muncii este si el obligat sa ia la cunostinta continutul acestei decizii si sa adapteze corespunzator legislatia si abia dupa ce modificarea legii si modul de aplicare au fost publicate in Monitorul oficial aceste prevederi se aplica automat.
Scris de: la pensie la data: 11/04/2016 4:24am
Pentru Bloj Vasile
Din pacate nu cunoastem un caz rezolvat in aceasta speta pentruca pe site-ul nostru vin cei cu problemele nerezolvate iar dupa ce le rezolva uita de noi.
Totusi in cazul dv consideram ca instanta a judecat corect deoarece :
Conform Deciziei ICCJ 18/2015 :
- Dupa 01 ianuarie 1954 si pana in 01 aprilie 2001 se considera stagiu de cotizare si vechime in munca numai perioada in care elevii scolilor profesionale au facut practica in productie (in intreprinderi nu in atelierele scolii). Sarcina dovedirii perioadei lucrate in productie revine pensionarului care din pacate este foarte greu de dovedit.
- In calculul pensiei se iau sumele platite de intreprinderi elevilor scolilor profesionale. Sarcina dovedirii sumelor castigate pe perioada lucrata in productie revine pensionarului care din pacate este foarte greu de dovedit.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1