Subiect "depunere dosar" Deschis de nesterov daniela la data: 02/02/2016 5:04am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
depunere dosar
Scris de: nesterov daniela la data: 02/02/2016 5:04am
Gen:f
Data nasterii:04.01.01959
Stagiul de cotizare:37 si 4luni
Alte date:gr 2 - 15 ani si 6 luni
Intrebare: Buna ziua, pentru depunerea dosarului de pensionare este obligatoriu inchiderea contractului de munca?
Re: depunere dosar
Scris de: la pensie la data: 02/03/2016 4:12am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 04 mai 2020 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 4 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 4 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de cotizare de 15 ani si 6 luni lucrat in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 3 ani si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare total de 41 ani si 1 luna.
Pentru stagiul de 15 ani lucrat in gr II echivalat cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 3 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 58 ani si 4 luni, adica in data de 04 mai 2017.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata.
La depunerea dosarului de pensie anticipata nu este obligatorie incetarea activitatii ci puteti depune dosarul de pensie fara dovada incetarii activitatii iar la primirea deciziei de pensionare incetati activitatea si depuneti dovada incetarii activitatii la Casa de pensii. Pensia anticipata va fi pusa in plata incepand cu data depunerii dovezii de incetare a activitatii la Casa de pensii.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1