Subiect "vechime" Deschis de mihai ion la data: 02/08/2016 7:34am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
vechime
Scris de: mihai ion la data: 02/08/2016 7:34am
Gen:m
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:daca intr-un an de gr 1 am 5 luni cu 80% cat se pierde din cele 6 luni de reducere
Re: vechime
Scris de: la pensie la data: 02/08/2016 10:31am
La acordarea stagiului aferent grupei de munca nu se tine cont de procentajul lucrat si pentru un an intreg in grupa I beneficiati de un stagiu aferent grupei I de munca de 6 luni si daca mai aveti 10 ani lucrati in gr II de munca (asa cum precizati dv in un mesaj anterior) mai beneficiati de inca 2 ani si 6 luni adica de un total de 3 ani.
Diferenta de 5 luni care ramane nevalorificata la grupa intai poate fi valorificata la grupa II daca impreuna cu aceasta insumati la gr II inca un an intreg
Procentul lucrat in gr I de munca se ia in calculul stagiului pentru care se acorda reducerea varstei de pensionare. Deci la acest calcul in loc de 1 an si 5 luni lucrat cu 80 % in gr I se ia in calcul numai 1 an si 1 luna si 18 zile care se asimileaza cu conditii speciale dar acesta fiind mai mic de 2 ani, daca nu mai aveti si alt stagiu in gr I, pentru acesta nu vi se acorda reducerea varstei de pensionare. In schimb acesta poate fi valorificat la conditii deosebite (gr II) daca aceasta va ajuta sa insumati 12 ani in conditii deosebite pentru a beneficia de o reducere a varstei de pensionare cu 2 ani si 6 luni.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1