Subiect "comisie de expertiza" Deschis de ieseanul la data: 02/08/2016 9:01am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
comisie de expertiza
Scris de: ieseanul la data: 02/08/2016 9:01am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua. acum am venit de la comisia de expertiza ( uf, am stat aproape 3 ore). am fost programat pe 20 03 2016. Vreau sa va intreb : daca am fost programat, inseamna ca dosarul e in regula, si urmeaza sa fiu incadrat intr-un grad de invaliditate, nu? Banuiesc ca daca nu era in regula dosarul, mi se spunea in fata, domne cu actele astea nu te pot incadra in niciun grad. nu? A doua intrebare pt Dvs: eu am fost programat pe 20 martie. Bun. In acea zi mi se da un raport de expertiza cred, cu gradul de invaliditate aferent. De cand incep sa iau pensia ? din martie sau din ziua cand se emite decizia de pensionare? Intreb pt ca, daca decizia va fi eliberata prin iulie sa zicem, pierd banii din martie pana in iulie? pt ca in martie anul viitor, am alta comisie...nu prea inteleg, daca ati putea sa-mi explicati, v-as fi recunoscator. Multumesc frumos.
Re: comisie de expertiza
Scris de: la pensie la data: 02/08/2016 1:15pm
Nu prea este clara situatia dv pentruca aterior ati precizat ca medicul expert de la comisia de expertiza a capacitatii de munca v-a trimis la un medic ORL-ist.
Pesupunem ca acum ati depus la dosar actele pe care le posedati inclusiv rezultatul de la examenul medicului ORL. Acum vi s-a admis dosarul si ati fost programat pentru expertiza propriu zisa si daca rezultatul examenului ORL va este favorabil presupunem ca au crescut sansele ca la examenul la care ati fost programat sa fiti incadrat in unul din gradele de invaliditate indiferent care.
Daca in 20 martie veti fi incadrat in unul din gradele de invaliditate vi se va elibera o decizie medicala care va fi anexata dosarului de pensionare care se depune la registratura Casei de pensii. Documentele care trebuie sa fie continute de dosarul de pensie le gasiti la Casa de pensii sau in art 76 din Normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2011 dar numai cele care se potrivesc situatiei dv,
Pensia se va acorda de la data depunerii dosarului de pensie de urmas la registratura casei de pensii dar nu va fi pusa in plata imediat ci numai din luna urmatoare celei in care se emite decizia de pensionare. La randul ei decizia de pensionare se emite dupa cca 2-3 luni de la data depunerii dosarului. La prima pensie primita veti primi si drepturilr restante incepand cu data depunerii dosarului.
Mai trebuie sa va amintim ca am mai discutat un aspect privind recalcularea pensiei tatalui dv si credem ca ar trebui sa dati putina atentie acestui fapt inainte de depunerea dosarului de pensionare. Pentru aceasta credem ca ar trebui sa va informati prin mama dv la Casa de pensii daca este necesara recalcularea pensiei conform OUG 4/2005 asa cum a fost recalculata si pensia mamei dv in anul 2005. Daca trebuie recalculata este posibil sa va trebuiasca unele adeverinte de la angajatorul tatalului dv,
Credem ca era bine daca ne precizati si noua data de nastere si stagiul de cotizare al tatalului dv.
Scris de: ieseanul la data: 02/08/2016 2:52pm
la pensie :
Nu prea este clara situatia dv pentruca aterior ati precizat ca medicul expert de la comisia de expertiza a capacitatii de munca v-a trimis la un medic ORL-ist.
Pesupunem ca acum ati depus la dosar actele pe care le posedati inclusiv rezultatul de la examenul medicului ORL. Acum vi s-a admis dosarul si ati fost programat pentru expertiza propriu zisa si daca rezultatul examenului ORL va este favorabil presupunem ca au crescut sansele ca la examenul la care ati fost programat sa fiti incadrat in unul din gradele de invaliditate indiferent care.
Daca in 20 martie veti fi incadrat in unul din gradele de invaliditate vi se va elibera o decizie medicala care va fi anexata dosarului de pensionare care se depune la registratura Casei de pensii. Documentele care trebuie sa fie continute de dosarul de pensie le gasiti la Casa de pensii sau in art 76 din Normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2011 dar numai cele care se potrivesc situatiei dv,
Pensia se va acorda de la data depunerii dosarului de pensie de urmas la registratura casei de pensii dar nu va fi pusa in plata imediat ci numai din luna urmatoare celei in care se emite decizia de pensionare. La randul ei decizia de pensionare se emite dupa cca 2-3 luni de la data depunerii dosarului. La prima pensie primita veti primi si drepturilr restante incepand cu data depunerii dosarului.
Mai trebuie sa va amintim ca am mai discutat un aspect privind recalcularea pensiei tatalui dv si credem ca ar trebui sa dati putina atentie acestui fapt inainte de depunerea dosarului de pensionare. Pentru aceasta credem ca ar trebui sa va informati prin mama dv la Casa de pensii daca este necesara recalcularea pensiei conform OUG 4/2005 asa cum a fost recalculata si pensia mamei dv in anul 2005. Daca trebuie recalculata este posibil sa va trebuiasca unele adeverinte de la angajatorul tatalului dv,
Credem ca era bine daca ne precizati si noua data de nastere si stagiul de cotizare al tatalului dv.

Multumesc f rumos. tatal meu a iesit la pensie de drept - limita de varsta - in 1996 (pe atunci barbatii eiseau la 60 de ani),el s-a nascut in 1936. Am un cupon de pensie de-al lui din octombrie 2000, in care avea pensai de 1.380.000. ce parere aveti? sa facem cerere de recalculare, sau o recalculeaza ei, de la sine? Multumesc anticipat.Multa sanatate, sunteti extraordinari !!
Scris de: ieseanul la data: 02/08/2016 3:10pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:tatal meu a murit in 2002 pe 24 aug.
Scris de: ieseanul la data: 02/08/2016 3:17pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Inca o data tin sa va multumesc mult, pt ca la Dvs am aflat f multe lucruri pe care nu le stiam...va dati seama ca nu pot merge personal sa intreb ce si cum, pt ca nu aud deloc aproape....sunteti f prompti, lucru mare in ziua de azi.
Scris de: la pensie la data: 02/09/2016 4:29am
Am dori sa nu dati mare atentie cuvintelor de recunostinta pentruca scopul nostru este sa va ajutam fara a cere ceva, in schimb am dori ca sa raspundeti cat mai precis la intrebarile noastre.
Casa de pensii nu poate sa faca recalcularea punctajului pensiei tatalui dv daca nu are actele necesare. Pentru a face aceasta recalculare Casa de pensii are nevoie in primul rand de o copie a carnetului de munca al tatalui dv, o adeverinta cu sporurile primite (daca a mai primit alte sporuri in afara de cel de vechime) si o adeverinta daca a lucrat in grupe de munca.
Noi nu putem sa apreciem daca este convenabila recalcularea pensiei deoarece nu avem datele necesare. In acest scop va sfatuim sa reveniti si sa ne dati urmatoarele informatii
- Daca aveti carnetul de munca al tatalui dv
- Vechimea tatalui dv in momentul pensionarii
- Daca pe adresa de mail a dv operati dv sau o cunostinta si daca va putem scrie pe aceasta adresa.
Daca reveniti deschideti un mesaj nou
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1