Subiect "pensie-demisie" Deschis de daniela la data: 02/08/2016 2:31pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie-demisie
Scris de: daniela la data: 02/08/2016 2:31pm
Gen:F
Data nasterii:11.11.1977
Stagiul de cotizare:9 luni somaj 10 luni munca civil 1 an si 6 luni scoala agenti politie 15 politist din care 14 conditii speciale 1 an conditii normale
Alte
Intrebare:date:daca imi dau demisia in ce conditii voi beneficia de pensie pe l 263 dar pe l 223?
MULTUMESC
Re: pensie-demisie
Scris de: la pensie la data: 02/09/2016 8:55am
Daca nu va dati demisia si continuati sa lucrati in sectorul militar aveti urmatoarele drepturi de pensie.
Conform legii pensiilor 223/2015 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 11 noiembrie 2037 la varsta standard de pensionare de 60 ani, stagiul complet de cotizare de 25 ani si vechime in serviciu de 15 ani. Conditiile de stagiu le indepliniti de acum
Pentru stagiul de cotizare de 14 ani lucrat in conditii speciale beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 7 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiile de cotizare asimilate pentru somaj si scoala de politie si realizati in un stagiu de cotizare total de 25 ani si 1 luna.
Pentru stagiul de 14 ani lucrat in gr II echivalat cu conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 7 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 53 ani, adica in data de 11 noiembrie 2030.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala indiferent de varsta, indeplinind si conditiile de stagiu daca sunteti in urmatoarele situatii
- sunteti trecuta in rezerva ori au incetat rapotului de serviciu ca urmare a reorganizarii unitatii si a reducerii unor functii din statele de organizare, precum si pentru alte motive sau nevoi ale institutiilor din domeniul apararii nationale.
- sunteti trecuta in rezerva sau direct in retragere ori au incetat raporturile de serviciu ca urmare a clasarii ca inapt sau apt limitat pentru serviciu militar de catre comisiile de expertiza medico-militara

Daca va dati demisia nu mai aveti dreptul la pensie din sectorul militar ci din sectorul public astfel
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 11 noiembrie 2040 la varsta standard de pensionare de 63 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de cotizare de 14 ani lucrat in conditii speciale beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 7 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiile de cotizare asimilate pentru somaj si scoala de politie si realizati in un stagiu de cotizare total de 25 ani si 1 luna.
Pentru stagiul de 14 ani lucrat in gr II echivalat cu conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 7 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 56 ani, adica in data de 11 noiembrie 2033 daca pana atunci va completati stagiul de cotizare cu 9 ani si 11 luni si realizati stagiul complet de cotizare.
Scris de: daniela la data: 02/09/2016 10:35am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
MULTUMESC
SUNTETI PROFESIONISTI ADEVARATI
FELICITARI
Scris de: daniela la data: 02/09/2016 11:27am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Cum se interpreteaza alin .2 din art 55 privind conditia de a indeplini stagiul minim de cotizare in specialitate in cazul meu daca as ramane doar cu 15 ani de cotizare in politie
Ar insemna ca nu beneficiez de de reducerea cu 7 ani ? Mi ati raspuns ca beneficiez dar nu din 60 de ani ci din 63 Nu mi e clar la ce se refera acest aliniat
Cum se calculeaza punctul de pensie cf art 100
De ex daca in luna mai 2015 am avut salariu 2100 lei si salariul mediu brut in acea luna a fost 2100 inseamna ca am in acea luna 1 pct
Daca in acea luna am lucrat in conditii sprciale ar insemna ca am realizat un punctaj lunar de 1.5 ?
Poate va par stupide intrebarile mele dar nu mi este clar cum se aplica practic cele doua prevederi de aceea am incercat un fel de simulare pt un calcul concret
Va multumesc
Scris de: la pensie la data: 02/09/2016 3:35pm
Incepand cu 01 ianuarie 2016 cadrele militare in activitate, soldatii si gradatii voluntari,politistii si functionarii publici se vor pensiona conform legii 223/2015 iesind din sistemul public de pensii
In aceste conditii toate aliniatele din legea pensiilor 263/2010 care se refera la persoanele prevazute la art 6 alin (1) pct I lit c) (chiar si cel numit de dv) nu se mai pot aplica pentruca se refera la cadre militare in activitate.
Raspunsul nostru anterior cntine doua variante. In cazul cand nu va dati demisia si iesiti la pensie din sistemul militar de pensii si in cazul cand va dati demisia si iesiti din sistemul militar de pensii, treceti in sistemul public de pensii si va pensionati conform unei femei din sistemul public de pensii nascuta in 11 noiembrie 1977 care conform anexei 5 la legea pensiilor are varsta standard de pensionare de 63 ani stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani
In sistemul public de pensii se recunosc stagiile lucrate ca militar activ iar pentru a beneficia de reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca trebuie sa se realizeze stagiul complet de cotizare de 35 ani
Scris de: daniela la data: 02/10/2016 7:51am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare
Am inteles acum
Multumesc mult pt raspuns
pensionare
Scris de: Daniel la data: 11/25/2016 3:34am
Gen:M
Data nasterii:11.06.1969
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:

Am fost angajat in campul muncii la data de 13.09.1988, la data de 29.09.1988 am intrerupt activitatea, cu mentinerea contractului de munca, conf. art.72 din Codul Muncii, pentru satisfacerea serviciului militar.
La data de 12.02.1990 am fost reincadrat in munca, la acelasi loc de munca avut anterior incorporarii.
La data de 01.08.1990 am fost transferat in interesul serrviciului la alt angajator.
La data de 01.03.1991 am fost transferat in interesul serviciului, conf. art 69 din Codul Muncii si incadrat ca subofiter la Ministerul Afacerilor Interne. In prezent sunt politist in cadrul D.G.P.M.B.
Nu cunosc in ce grupe de munca am fost incadrat, dar cred ca gr.1 si gr. 2, in functie de perioade si activitati.
Va rog sa-mi spuneti care sunt variantele pentru a putea fi pensionat.
Incadrarea de catre o comisie medico-militara ca apt limitat poate poate fi luata in calcul?
Scris de: la pensie la data: 11/26/2016 7:41am
Cei care au lucrat in sectorul public si cel militar primesc doua pensii diferite calculate in functie de prevederile legii 263/2010 in sectorul public si ale legii 223/2015 in sectorul militar.
In sectorul public aveti urmatoarele drepturi :
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupele de munca, in data de 11 ianuarie 2034 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
La pensia din sectorul public pentru punctajul pensiei se ia in calcul numai perioada lucrata in acest sector adica 1 an si 1 luna iar celelalte stagii cel lucrat ca militar si stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar se iau in calcul numai ca vechime in calculul stagiului de cotizare. Deci in acest sector pensia va fi foarte mica.
Daca in sectorul public sau in cel militar ati lucrat in grupele de munca beneficiati de stagiu suplimentar si de reducerea varstei de pensionare pe care nu le putem preciza fara sa ne comunicati grupele si si perioadele lucrate in aceste grupe
In sectorul militar aveti urmatoarele drepturi la pensie :
Conform legii pensiilor 223/2015 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie de serviciu pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupele de munca, in data de 11 februarie 2029 la varsta standard de pensionare de 59 ani si 8 luni.
Daca in sectorul public sau in cel militar ati lucrat in grupele de munca si daca la data pensionarii sunteti cadru militar activ, beneficiati de stagiu suplimentar si de reducerea varstei de pensionare pe care nu le putem preciza fara sa ne comunicatii grupele si si perioadele lucrate in aceste grupe
Daca sunteti trecut in rezerva ori au incetat raporturile de serviciu ca urmare a clasarii ca inapt sau apt limitat pentru serviciu de catre comisia de eexpertiza militara aveti urmatoarele drepturi de pensie :
- Pensie anticipata la varsta de 54 ani si 8 luni adica in 11 ianuarie 2029.
- Pensie anticipata partiala la orice varsta.
Scris de: Daniel la data: 11/28/2016 1:59pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Va multumesc pentru raspuns.
Va mai rog sa-mi spuneti care este diferenta intre cele doua moduri de pensionare, avand in vedere ca am peste 25 de ani efectiv ca politist pe langa stagiul militar obligatoriu si perioada de activitate ca civil, cu privire la posibilul cuantum al pensiei militare. Care ar fi aspectele negative?
Cu respect.
Scris de: la pensie la data: 11/29/2016 8:06am
Regretam ca nu va putem ajuta in privinta modului de calcul al cuantumului pensiilor de serviciu din sectorul militar.
Site-ul nostru se ocupa cu pensiile din sectorul public atat din punct de vedere al varstei de obtinere cat si al modului de calcul al acesteia .
In mod exceptional dupa separarea pensionarilor militari de sectorul public am hotarat sa venim in ajutorul pensionarilor militari dar numai din punct de vedere al varstei de pensionare nu si al calcului cuantumului pensiei.
Scris de: Frunze constantin la data: 03/12/2022 4:24pm
daniela :
Gen:

F
Data nasterii:26/08/1972
Stagiul de cotizare:2 ani institutul militar,9 ani subofiter grupa 2,3 ani subofiter grupa 1(M.ap.N).In 01/07/2007 intrerup activitatea prin demisie.Intre 2007 si 2022 am lucrat in Italia.

Intrebare:In ce conditii voi beneficia de pensie si care ar putea fi cuantumul.Multumesc!
Scris de: la pensie la data: 03/14/2022 11:23am
Pentru domnul Frunze
In Romania aveti urmatorul drept la pensie :
Conform art 19 din legea pensiilor militare 223/2015 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 26 august 2032 la varsta standard de pensionare de 60 ani si stagiul minim de cotizare in sectorul militar de 10 ani.
Nu putem sa va precizam valoarea pensiei pentruca aceasta depinde de salariul pe care il va avea un cadru militar activ cu acelasi grad cu al dv la data incetarii activitatii.
Dosarul de pensie trebuie sa contina cererea si actele care dovedesc vechimea in sectorul militar si se depune la Casa de pensii sectoriale (judetene) a Ministerului Apararii Nationale de care a apartinut ultima unitate militara in care ati activat.
Raspunsul nostru se bazeaza pe prevederile actualei legi a pensiilor militare 223/2015 care este posibil sa fie modificate in urmatorii 10 ani.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1