Subiect "pensia anticipata partial" Deschis de tudor la data: 02/09/2016 2:49am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensia anticipata partial
Scris de: tudor la data: 02/09/2016 2:49am
Gen:M
Data nasterii:21 sept 1956
Stagiul de cotizare:37ani si 2 luni
Alte date:stagiu de cot in cond normale demunca 31 de ani si 3 luni,in cond deosebite 0 ani,in cond speciale 0 ani,in gr 1 0 ani,in gr 2 0 ani,stagiu aferent grupe /cond de munca 0 ani,perioade asimilate 5 ani si4 luni stagiu per de incapacitate de munca 6 luniIntrebare:in sept 2016 pot iesi la pensie anticipata partiala diminuata?
Re: pensia anticipata partial
Scris de: la pensie la data: 02/10/2016 1:38am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 21 septembrie 2021 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, dupa varsta de 60 ani daca va completati stagiul de cotizare si realizati stagiul complet de cotizare fara a lua in calcul stagiile de cotizare asimilate pentru stagiul militar, studii universitare sau pensie de invaliditate.
Perioada de concediu de incapacitate de munca se ia in calculul stagiului de cotizare daca este inainte de 01 ianuarie 2005 iar dupa aceasta data numai daca este datorat unui accident de munca sau unei boli profesionale.
Nu puteti beneficia de pensie anticipata, nediminuata, deoarece pentru aceasta trebuie sa aveti varsta minima 60 ani si stagiul de cotizare 43 ani fara a lua in calcul stagiile de cotizare asimilate pentru stagiul militar, studii universitare sau pensie de invaliditate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1