Subiect "pensie urmas" Deschis de ieseanul la data: 02/09/2016 5:01am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie urmas
Scris de: ieseanul la data: 02/09/2016 5:01am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua. Revin. Sa incep cu ultima intrebare. Da, e valida adresa mea de e-mail, daca doriti imi puteti scrie acolo. Problema e ca eu nu aud deloc-aproape- de aproape 3 ani...si nici nu pot vorbi...dar am facut un liceu (pe atunci aveam aparat auditiv), deci pot sa scriu. Sotia a fost cu mine ieri sa ma programeze si ea ma ajuta mereu. Da, am cartea de munca a tatalui meu, iar vechimea lui in munca-care apare pe decizia de pensionare pt limita de varsta din 1996- este de 31 de ani 1 luna si 29 de zile, grupa a III-a, a fost o munca de birou.pe decizie mai scrie : salariu mediu tarifar inclusiv spor de vechime neintrerupta : 3924,06 lei ( cam atata avea salariu pe timpul lui ceausescu ) tot pe decizie mai scrie asa :perioada de contributie la pensia suplimentara 22 de ani, din care cu 3% : 4 ani si 10 luni. Tot pe decizie scrie asa: total drepturi stabilite prin decizie de la 01.06.1996 186834 lei (din care 153004 -pensie de asig. sociale si 33830 pensie suplim.)De asemenea detin un cupon de-al lui din luna 10 / 2000 cu suma de 1.394.990 din care 1.153.170 pensie si 138.536 pensie suplimentara. Ce parere aveti? Multumesc anticipat.
Re: pensie urmas
Scris de: la pensie la data: 02/10/2016 7:35am
Noi presupunem ca pensia tatalui dv va fi si ar trebui sa fie recalculata.
Intrebarile noastre au avut scopul sa verificam daca aveti dexteritatea de a folosi programul de calcul de pe site pentru a recalcula pensia tatalui dv si consideram ca o aveti.
Pentru moment credem ca nu este nevoie sa folosim adresa de mail dar daca va fi nevoie o vom face.
Pentru inceput va vom da indicatii cum sa deschideti un program de calcul
Procedurile de intrare in contul pentru utilizarea programului de calcul sunt urmatoarele
Deschiderea unui cont nou se face prin butonul ”Logare” care se afla in dreapta sus a tuturor paginilor de pe site
1. Cei care deschid un cont nou, in pagina de logare apasa pe “Inregistrare/Cont Nou” si merg in alta pagina in care completeaza :
- Adresa de Email
- Parola
- Confirmati Parola
Apasa pe “Inregistrare”
Aici se pot face erori numai de scriere a adresei de Email sau diferente intre cele doua casete pentru parola
2.Cei care au deja cont, in pagina de logare completeaza :
- Adresa de Email
- Parola
Apasa pe “Logati-va”
Aici se pot face erori de scriere a adresei de Email, de scriere a parolei sau apasarea gresita pe “Inregistrare”
Puteti cere parola numai daca aveti cont deschis anterior si vi se trimite pe adresa de Email scrisa la deschiderea contului
Pentru o utilizare corecta a programului cititi indrumarile date de noi pe site si cu multa atentie cele de la paginile de la adresele :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Deasemeni este util sa cititi si indrumarile date de noi pe pagina principala dupa titlul
” Logati-va pentru calcul pensie”
Dupa intrarea in program la prima pagina completati datele personale ignorand casetele cu punctaje suplimentare dupa care apasati pe butonul ”Continua”
Astfel intrati in paginile anuale de date unde lunar selectati codul ”L” si introduceti salariile tarifare lunare din carnetul de munca.
Daca aveti unele nelamuriri reveniti deocamdata tot pe forum.
Scris de: ieseanul la data: 02/10/2016 9:59am
la pensie :
Noi presupunem ca pensia tatalui dv va fi si ar trebui sa fie recalculata.
Intrebarile noastre au avut scopul sa verificam daca aveti dexteritatea de a folosi programul de calcul de pe site pentru a recalcula pensia tatalui dv si consideram ca o aveti.
Pentru moment credem ca nu este nevoie sa folosim adresa de mail dar daca va fi nevoie o vom face.
Pentru inceput va vom da indicatii cum sa deschideti un program de calcul
Procedurile de intrare in contul pentru utilizarea programului de calcul sunt urmatoarele
Deschiderea unui cont nou se face prin butonul ”Logare” care se afla in dreapta sus a tuturor paginilor de pe site
1. Cei care deschid un cont nou, in pagina de logare apasa pe “Inregistrare/Cont Nou” si merg in alta pagina in care completeaza :
- Adresa de Email
- Parola
- Confirmati Parola
Apasa pe “Inregistrare”
Aici se pot face erori numai de scriere a adresei de Email sau diferente intre cele doua casete pentru parola
2.Cei care au deja cont, in pagina de logare completeaza :
- Adresa de Email
- Parola
Apasa pe “Logati-va”
Aici se pot face erori de scriere a adresei de Email, de scriere a parolei sau apasarea gresita pe “Inregistrare”
Puteti cere parola numai daca aveti cont deschis anterior si vi se trimite pe adresa de Email scrisa la deschiderea contului
Pentru o utilizare corecta a programului cititi indrumarile date de noi pe site si cu multa atentie cele de la paginile de la adresele :
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Deasemeni este util sa cititi si indrumarile date de noi pe pagina principala dupa titlul
” Logati-va pentru calcul pensie”
Dupa intrarea in program la prima pagina completati datele personale ignorand casetele cu punctaje suplimentare dupa care apasati pe butonul ”Continua”
Astfel intrati in paginile anuale de date unde lunar selectati codul ”L” si introduceti salariile tarifare lunare din carnetul de munca.
Daca aveti unele nelamuriri reveniti deocamdata tot pe forum.

Buna seara. Sincer va spun, nu am rabdare sa calculez cam cat ar fi avut azi pensia, tatal meu :)am vz pe cartea de munca, faptul ca ultimul salar l-a avut in 1991 si era de 7317 lei, apoi a avut pensie de invaliditate pana la iesirea la pensia de drept, de limita de varsta...e cam complicat...ce vreau sa va rog e sa-mi spuneti daca la depunerea dosarului pt a cere pensia de urmas, trebuie sa fac o cerere de recalculare a pensiei lui taica-miu, pt ca apoi sa calculeze 50% din cat ar fi avut azi, sau ce anume trebuie sa fac , pt ca cei de la casa de pensii sa-mi calculeze pensia corecta. Multumesc frumos.
Scris de: ieseanul la data: 02/10/2016 10:42am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:As mai avea 2 intrebari, va rog: 1.ce acte trebuie sa pun la dosar pt a cere pensia de urmas la registratura casei de pensii (strict in legatura cu cazul meu, nu as vrea sa merg cu sotia sa intreb, e o coada fantastic de mare acolo si vreau sa merg sa depun direct dosarul); si 2.daca hipoacuzia biltarela foarte profunda- pe unul din acte scrie chiar cofoza congenitala- (asociata cu astmul bronsic)este incadrata la "boli ireversibile" in sensul ca, daca voi fi chemat in fiecare an de acum incolo la comisie, sau doar 1-2-3 ani.. Multumesc.
Scris de: la pensie la data: 02/11/2016 3:41am
Trebuie sa facem precizarea ca noi nu avem nicio legatura cu interiorul Caselor de pensii si nu avem acces la instructiunile interne nici ale medicului de la comisia de expertiza a capacitatii de munca si nici a functionarilor de la Casa de pensii. Noi avem acces numai la legislatia publicata iar interpretarea ei o facem in limitele competentelor proprii.
Regretam ca nu puteti face estimarea pensiei recalculate dar daca a avut si o perioada de pensie de invaliditate calculul se complica pentruca pentru recalculare trebuie sa stiti si valoarea pensiei de invaliditate. In aceste conditii si opinia noastra este ca nu mai trebuie sa insistam.
Actele care trebuie atasate la dosar se determina prin analiza art 76 alin (1) litera c) si anexa 8 (Cerere pentru pensie de urmas) la normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2011 adaptate cazului dv.
Dupa analiza noastra aceste acte ar fi
- Cerere tip, data la ghiseu, conform anexei 8 la norme
- Actele de stare civila (ale dv) BI/CI, certificat de nastere si de casatorie (original si copie)
- Decizia asupra capacitatii de munca (original)
- Decizia de pensionare/talon de pensie a tatalui ( copie)
- Carnetul de munca al tatalui ( original si copie ) in cazul in care se face recalcularea. Nu cunoastem daca aceasta este obligatorie
Actele prezentate in original si copie vor fi verificate copiile daca sunt conforme cu originalul dupa care se retin numai copiile.
In privinta recalcularii, din pacate, nu va putem indica cum este mai bine deoarece puteam sa exprimam o parere numai in urma unei recalculari. Totusi inclinam spre recalculare dar decizia trebuie sa o luati dv
In privinta incadrarii invaliditatii dv in categoria celor care afecteaza ireversibil capacitatea de munca numai medicul expert de la comisia de expertiza o poate face.
Scris de: ieseanul la data: 02/11/2016 5:42am
la pensie :
Trebuie sa facem precizarea ca noi nu avem nicio legatura cu interiorul Caselor de pensii si nu avem acces la instructiunile interne nici ale medicului de la comisia de expertiza a capacitatii de munca si nici a functionarilor de la Casa de pensii. Noi avem acces numai la legislatia publicata iar interpretarea ei o facem in limitele competentelor proprii.
Regretam ca nu puteti face estimarea pensiei recalculate dar daca a avut si o perioada de pensie de invaliditate calculul se complica pentruca pentru recalculare trebuie sa stiti si valoarea pensiei de invaliditate. In aceste conditii si opinia noastra este ca nu mai trebuie sa insistam.
Actele care trebuie atasate la dosar se determina prin analiza art 76 alin (1) litera c) si anexa 8 (Cerere pentru pensie de urmas) la normele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2011 adaptate cazului dv.
Dupa analiza noastra aceste acte ar fi
- Cerere tip, data la ghiseu, conform anexei 8 la norme
- Actele de stare civila (ale dv) BI/CI, certificat de nastere si de casatorie (original si copie)
- Decizia asupra capacitatii de munca (original)
- Decizia de pensionare/talon de pensie a tatalui ( copie)
- Carnetul de munca al tatalui ( original si copie ) in cazul in care se face recalcularea. Nu cunoastem daca aceasta este obligatorie
Actele prezentate in original si copie vor fi verificate copiile daca sunt conforme cu originalul dupa care se retin numai copiile.
In privinta recalcularii, din pacate, nu va putem indica cum este mai bine deoarece puteam sa exprimam o parere numai in urma unei recalculari. Totusi inclinam spre recalculare dar decizia trebuie sa o luati dv
In privinta incadrarii invaliditatii dv in categoria celor care afecteaza ireversibil capacitatea de munca numai medicul expert de la comisia de expertiza o poate face.

Multumesc frumos pt raspuns. Cum cer recalcularea? fac cererea scrisa de mana si o dau la registratura cu tot cu dosar, sau cum?
Scris de: la pensie la data: 02/12/2016 6:56am
Modul de formulare al cererii de recalculare a pensiei tatalui dv il va stabili functionarul de la ghiseul Casei de pensii. Dupa parerea mea puteti face o mentiune pe cererea tip pentru pensie de urmas acolo unde mentionati depunerea la dosar a carnetului de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1