Subiect "Contract de asigurari cu Casa de Pensii" Deschis de Stefan Maricica la data: 02/18/2016 3:16am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Contract de asigurari cu Casa de Pensii
Scris de: Stefan Maricica la data: 02/18/2016 3:16am
Gen:F
Data nasterii: 19.10.1961
Stagiul de cotizare:
Va multumesc mult pentru raspunsurile detaliate pe care mi le-ati dat si mai revin cu o ultima nelamurire. Pentru a beneficia de pensie anticipata nediminuata (in cazul recunoasterii gr. 2 de munca), trebuie sa am un stagiu total de cotizare de 40 ani si 4 luni (in anul 2018).
Intrebare: Pentru completarea stagiului total de cotizare (inca 2 ani si 7 luni) pot incheia un contract de asigurari sociale cu Casa de Pensii, sau completarea stagiului este posibila doar lucrand efectiv cu contract de munca? Apreciez faptul ca si d-voastra considerati subiectiv criteriul de recunoastere a gr. 2 de munca ( in cazul meu, noxele si negrul de fum folosit la fabricarea anvelopelor ajungeau chiar si pe platforma fabricii, daramite in birouri) de aceea indraznesc sa apelez la sprijinul d-voastra personal, daca va fi nevoie in 2018, cand imi voi depune dosarul. Daca acest lucru este posibil, va rog sa-mi dati un numar de telefon pe adresa mea de email. Va multumesc din suflet.
Re: Contract de asigurari cu Casa de Pensii
Scris de: la pensie la data: 02/18/2016 7:25am
Completarea stagiului de cotizare se poate face prin incheierea cu Casa de pensii teritoriale de care apartine domiciliul dv a unui contract de asigurare sociala pe perioada necesara .
In cazul acestui contract se stabileste anual o suma minima asigurata (in anul 2016 suma minima asigurata este de 845 lei) si se plateste o contributie lunara in functie de aceasta suma (in anul 2016 cotributia minima este de 223 lei)
Cunoastem si in alte cazuri subiectivismul functionarilor Casei de pensii in recunoasterea stagiilor in grupele de munca. In aceasta privinta nu va putem ajuta decat cu sfatul sa contestati hotararea de a nu recunoaste stagiul in grupa de munca si eventual deschiderea unei actiuni in justitie (la tribunal).
Regretam dar nu va putem da un numar de telefon doarece activitatea noastra se limiteaza la site.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1