Subiect "calcul punctaj pensie limita v" Deschis de M. Emilia la data: 02/25/2016 6:20am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul punctaj pensie limita v
Scris de: M. Emilia la data: 02/25/2016 6:20am
Gen: F
Data nasterii: 04.10.1955
Stagiul de cotizare: peste 42 de ani
Alte date: pensionara l.v. din 04,01,2016
Intrebare: Am lucrat cca 15 ani ca agent de asigurari la ADAS, perioada în care am fost platita în functie de realizări care, aproape întotdeauna au fost mai mari decât salariul înscris în cartea de muncă și pentru care au fost calculate, reținute și virate contribuții. În baza adeverinței cu salariile astfel realizate, Casa de Pensii îmi va lua în calcul această adeverință în vederea recalculării punctajului?. Menționez că în dosarul inițial de pensie nu am depus această adeverință(fiind în curs de rezolvare). Mulțumesc anticipat.
Re: calcul punctaj pensie limita v
Scris de: la pensie la data: 02/26/2016 2:16am
Nu ati precizat perioada calendaristica in care ati lucrat ca agent de asigurari.
- Daca ati lucrat dupa 01 aprilie 2001 pentru sumele castigate ati platit CAS si se iau in calculul pensiei, probabil ca au fost luate in calcul.
Pentru a vedea daca au fost luate in calcul puteti face urmatoarea verificare. Cereti la Casa de pensii de care apartineti ” Situatia stagiului de pensie dupa 01 aprilie 2001” in care veti gasi sumele pentru care ati platit CAS si ” Buletinul de calcul al pensiei” in care veti gasi sumele care au fost luate in calculul pensiei si comparati cele doua situatii
- Daca ati lucrat inainte de 01 aprilie 2001 pentru sumele castigate nu ati platit dv CAS ci numai angajatorul si se iau in calcul numai salariile tarifare inscrise in carnetul de munca si sporurile cu caracter permanent primite in % sau suma fixa, daca le dovediti prin adeverinta.
Scris de: M.Emilia la data: 02/26/2016 4:48am
Gen: F
Data nasterii: 04.10.1955
Stagiul de cotizare: peste 42 de ani
Alte date: pens. limita v. din 04,01,2016
Intrebare: Revin cu precizări. Perioada lucrata ca agent de asigurari a fost între 01,05,1981 - 01,03,1995, iar contribuțiile(angajator și salariat pt pensie suplimentară) au fost calculate, reținute și virate pentru veniturile realizate, iar casa de pensii a calculat punctajul pe baza salariului din cartea de muncă(total diferit). Consider că numai în baza unei acțiuni judecătorești se va putea recalcula pensia. Se poate invoca Decizia 19/2011 a ICCJ?. Mulțumesc.
Scris de: la pensie la data: 02/28/2016 8:43am
Si noi consideram ca in cazul dv este oportuna deschiderea unei actiuni in justitie (la tribunal) invocand decizia ICCJ 19/2011.
In formularea argumentarii consideram ca este bine sa cereti sfatul unui avocat specializat in legislatia muncii pentru a face legatura intre modul dv de salarizare si salarizare in acord global care formeaza obiectul Deciziei ICCJ 19/2011.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1