Subiect "pensie militara" Deschis de tudorel la data: 02/26/2016 1:05am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie militara
Scris de: tudorel la data: 02/26/2016 1:05am
Gen:M
Data nasterii:aprilie 1969
Stagiul de cotizare:29 ani
Alte date: an angajare 1987 , termen militar 1987-1989 , salariat civil ,carte de munca , 1989 -1995 , cadru militar din 1995 ,
Intrebare:La ce varsta ma pot pensiona din armata , subofițer, grupa I , condiții speciale, având în vedere noua lege a pensiilor militare aprobata, cu reducerea anilor de pensionare.
Va mulțumesc .
Re: pensie militara
Scris de: la pensie la data: 02/26/2016 3:59am
Site-ul nostru se ocupa de pensiile din sistemul public de pensii iar pensiile militare nu mai fac parte din sistemul public de pensii incepand cu 01 ianuarie 2016.
Am raspuns in masura accesului la legislatia noua a pensiilor militare si la intrebarile celor din domeniul militar dar din pacate in cazul dv nu va putem raspunde deoarece, ca multi militari, dati date sumare si doriti calcul precis.
Pentru un calcul cat de cat corect trebuie sa stim stagiile de cotizare in ani si luni intregi in perioadele dec stagiu militar, angajat civil, si angajat militar precum si precizarea expresa a stagiului de cotizare in grupa I sau conditii speciale. Din modul de prezentare al datelor nu putem sa deducem aceste perioade.
Scris de: tudorel la data: 02/26/2016 7:28am
Gen:m
Data nasterii:1969
Stagiul de cotizare:29 ani
Alte date:muncesc din anul 1987 septembrie cu carte de munca ,apoi armata octombrie 1987- ianuarie 1989 , angajat civil din 1989 decembrie -pana în august 1995 , iar mai apoi cadru militar subofiter din august 15 1995 , pana în prezent , cadru cu statut special .Am toate sporurile și vechimea in cartea de munca , pana în anul 1995 iarmai apoi în direcția personal a unitatii .Aceasta este activitatea mea pana în prezent , nu am de ce sa mă ascund
Doresc sa aflu când mă pot pensiona și dacă corespund noilor cerinte stipulate în lege .
Va mulțumesc pentru ajutor.

Intrebare:
Scris de: la pensie la data: 02/28/2016 10:09am
Noi nu am zis ca dv ascundeti datele ci ca le dati sumar dar rezultatul este acelasi ca nu putem face o evaluare corecta.
Din pacate si acum datele sunt incomplete desi ati adus unele precizari.
Nu vrem sa prelungim dialogul cu dv pentruca asa cum am precizat raspunsul nostru este informativ pentruca nu ne ocupam de sectorul militar.
Totusi am facut o evaluare luand ca baza urmatoarele date
Aveti statut de militar
Sunteti nascut in aprilie 1969
Aveti stagiul de cotizare total de 26 ani si 4 luni din care 5 ani si 10 luni in sectorul public (civil) si 20 ani si 10 luni in sectorul militar la care se adauga stagiul de cotizare asimilat de 1 an si 4 luni pentru stagiul militar.
Perioada de 20 ani si 10 luni lucrata in sectorul militar se incadreaza in grupa I sau conditii specile (formularea dv ” cadru cu statut special” este ambigua)
Avand la baza aceste date raspunsul nostru este :
Conform legii pensiilor 223/2015 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in luna noiembrie 2028 la varsta standard de pensionare de 59 ani si 7 luni, daca aveti stagiul efectiv lucrat de 25 ani si stagiul minim lucrat ca militar 15 ani
Pentru stagiul de 20 ani in conditii speciale de munca beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 10 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare.
Pentru stagiul de 20 ani conditii speciale beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 10 ani si va puteti pensiona cu pensie de serviciu la varsta de 49 ani si 7 luni adica in luna noiembrie 2018.
Orice eroare in aprecierile de mai sus se datoreaza abiguitatii datelor furnizate si va pot influenta data iesirii la pensie.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1