Subiect "Adeverinta sporuri, grupa 2 de munca" Deschis de Trif Dorel la data: 02/29/2016 4:57am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Adeverinta sporuri, grupa 2 de munca
Scris de: Trif Dorel la data: 02/29/2016 4:57am
Gen:masculin
Data nasterii:20.03.1955
Stagiul de cotizare:1976-2013
Alte date:
Intrebare: In luna Marie a acestui an doresc sa depun dosar de pensionare limita de varsta comfom Legii Pensiilor 263/2010 art55, alin 1(a).
Din adeverinta de sporuri grupa 2 de munca eliberata de angajator rezulta faptul ca am 19 ani, 10 luni si 16 zile incadrare in grupa 2 de munca, doar ca in acea adeverinta de sporuri pe coloanele verticale in anumite luni dea-lungul acestor ani mai sus mentionati ,de grupa 2 de munca lipseste sporul de grupa, se regaseste o liniuna (lipsa spor ) insumate toate aceste liniute (lipsa spor) rezulta 23, adica 23 de luni nu apare nicio suma ca spor de grupa, intrebarea este , influenteaza in vreun fel acele lipsuri de spor de grupa 2 (23 total) dosarul de pensionare la limita de varsta in baza grupei 2 de munca?
Re: Adeverinta sporuri, grupa 2 de munca
Scris de: la pensie la data: 03/01/2016 4:16am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 20 martie 2020 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de cotizare de 19 ani lucrat in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 4 ani si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare.
Pentru stagiul de 19 ani lucrat in gr II echivalat cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 4 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 61 ani adica in 20 martie 2016.
Faptul ca ati avut spor de grupa sau nu pe perioada in care aveti stagiu de cotizare in gr II de munca nu influenteaza reducerea varstei de pensionare. Denumirea sporului nu era obligatorie ca spor de grupa, foarte multi pe aceste perioade primesc sporuri cu diverse denumiri cum ar fi spor de conditii de munca. Faptul ca pe o anumita perioada nu ati beneficiat de spor influenteaza numai calculul punctajului pensiei.
Pe perioada stagiului de cotizare in grupa II de munca fie ca ati primit si alte sporuri sau nu punctajele lunare realizate se majoreaza cu 25 %.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1