Subiect "grupa de munca" Deschis de mamaligescu jenica la data: 03/02/2016 3:49pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
grupa de munca
Scris de: mamaligescu jenica la data: 03/02/2016 3:49pm
Gen:f
Data nasterii:19 09 1959
Stagiul de cotizare:37
Alte date:
Intrebare:in perioada oct 1978 pina in iunie 1983 am fost angajata ca telefonista la djptc bv of pttr harman avind serv de noapte Va rog sa_ mi spuneti daca meseria de telefonista se incadreaza in categoria conditi deosebite de munca sau grupa a 2 a si daca conteaza la stabilirea vechimii.
Inca o inrebare De ce penalizarea se face numai in functie de nr de luni si nu si dupa ani care depasesc stagiu minim, si care este perioada de penalizare? Va multumesc
Re: grupa de munca
Scris de: la pensie la data: 03/03/2016 6:31am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 19 martie 2021 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 6 luni, stagiul complet de cotizare si 31 ani si 6 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
locurile de munca de telefonist puteau fi incadrate in gr II de munca in functie de numarul de abonati ai centralei telefonice deservite si daca angajatorul a facut demersurile necesare pentru incadrarea locurilor de munca in grupa de munca. Pentru a afla daca locul dv de munca a fost incadrat in gr II de munca adresati-va angajatorului din acea perioada.
Daca locul de munca s-a incadrat in gr II de munca se acorda un stagiu de cotizare suplimentar de 3 luni pentru fiecare an lucrat in gr II de munca daca stagiul este de minim 5 ani (conditie pe care nu o indepliniti).
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 45 %, la varsta de 56 ani si 6 luni adica in 19 martie 2016.
Diminuarea pensiei anticipate partiale se face numai in functie de numarul de luni de anticipare pentruca asa sunt prevederile legii pensiilor 263/2010 iar de ce sunt stabilite aceste prevederi nu pot sa motiveze decat cei care au conceput legea si mai putin cei care au votat-o.
Scris de: Nistor Florin la data: 04/03/2019 10:53am
Buna Ziua,
Va rog daca ma puteti sfatui cum sa procedez vis-a -vis de incadrarea corecta in grupa (II ) de munca si varsta corecta de pensionare date fiind urmatoarele informatii.
Lucrez ca si coordonator al unei centrale telefonice din cadrul unui Call center am cotizat pana acum circa 15/16 ani aceasta centala deserveste cca 2000 de persoane cu un nr de aproximativ 3000/3500 de telefoane gestionate zilnic.

Pana acum nu am fost informat asupra posibilitatilor sau variantelor de calcul al pensie si implicit a varstei de pensionare,eventual stagiul minim de cotizare etc. etc
Mi-ar fi utile cat mai multe informatii in acest sens si as fi recunoscator daca cineva m-ar putea sfatui cum sa procedez corect si din timp pentru o batranete cat de cat linistita.

Va multumesc anticipat.
Cu Stima
Florin N
Scris de: la pensie la data: 04/04/2019 1:55am
Pentru a se incadra in una din grupele superioare de munca angajatorul trebuie sa realizeze unele formalitati. Deci pentru a sti daca locul dv de munca se incadreaza in in o grupa de munca adresati-va compartimentului personal de la societatea la care lucrati. Grupa II de munca a existat pana in 01 aprilie 2001 iar dupa aceasta data grupa de munca echivalenta s-a numit “conditii deosebite”.
Varsta de pensionare si tipurile de pensii la care aveti dreptul vi le putem spune noi daca ne precizati : data nasterii (minim luna si an), stagiul de cotizare total realizat (minim ani si luni), stagiul de cotizare lucrat in grupa de munca (minim ani) si grupa de munca in care ati lucrat.
Valoarea pensiei depinde de sumele pentru care ati platit contributie si perioadele de contributie si se calculeaza conform unei metode pe care o vom preciza ulterior daca doriti.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1