Subiect "punct de pensie" Deschis de Florea Florinela la data: 03/10/2016 4:27am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
punct de pensie
Scris de: Florea Florinela la data: 03/10/2016 4:27am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, am introdus in calculul pensiei datele din cartea de munca si in anii in care am primit Certificat de cotizare si punctaj anual de la CNPAS (2001-2005) punctajul rezultat este mult mai mare decat cel din programul de calcul de pe acest site; va rog sa-mi spuneti care este cel corect. Multumesc
Re: punct de pensie
Scris de: la pensie la data: 03/11/2016 7:15am
Este neclar la ce punctaj va referiti. Afirmatia este prea generala. Va rugam sa reveniti si sa dati un exemplu de punctaj anual din actul primit de la Casa de pensii si in comparatie cel de pe programul de pe site. Punctajele anuale in programul de pe site pot fi citite facand click pe butonul ” Datele introduse”
Noi am verificat datele introduse de dv in programul de pe site si avem urmatoarele observatii :
1- Nu ati introdus sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992 asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa (pentru acesta nu trebuie adeverinta).
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect este urmatorul spor
Intre noiembrie 1982 - august 1983 3 %
Intre septembrie 1983 - octombrie 1987 6 %
Intre noiembrie 1987 - martie 1992 9 %
2 Este neclar pentru noi motivul pentru introducerea de sporuri separate dupa 01 aprilie 2001 pentruca in situatia primita de la Casa de pensii aveti o coloana in care sunt specificate sumele pentru care s-a platit CAS. Incercati sa introduceti aceste sume in coloana salarii tarifare din program fara a mai introduce sporuri.
3 Datele rezultate in programul de pe site trebuie sa fie corectata astfel
- Calculul punctajului mediu al pensiei se face impartind punctajul total realizat la stagiul complet de cotizare, care in cazul dv este de 31 ani si 1 luna (31,08333). Programul face calculul impartind cu stagiul complet de cotizare de 30 ani
- In functie de anul iesirii la pensie se mai fac si alte corectii
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1