Subiect "calcul punctaj" Deschis de teodorescu gabriel la data: 03/11/2016 6:14am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
calcul punctaj
Scris de: teodorescu gabriel la data: 03/11/2016 6:14am
Gen:masculin
Data nasterii:05.03.1959
Stagiul de cotizare:31ani si 9 lunia(la 15.05.2016)
Alte date:9 ani si 5 luni gr 1 de munca 100%
Intrebare:dupa 16.05.2016 pot intra in somaj 1 an de zile,iar in aceasta perioada voi avea fisa bp2 pe baza careia pot sa ma pensionez pe invaliditate.pe perioada de somaj calculul punctajul realizat se raporteaza la valoarea integrala a indemnizatiei de somaj?pe perioada de pensie de boala calculul punctajului se calculeaza la valoarea integrala a pensiei de invaliditate sau se diminueaza cu un anumit procent?
Re: calcul punctaj
Scris de: la pensie la data: 03/13/2016 9:58am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 05 martie 2024 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Prin legea 380/2013 stagiul dv in grupa I a fost echivalate cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiul de 9 ani si 5 luni in gr I beneficiati de stagiu de cotizare aferent grupelor de munca de 4 ani si 6 luni si realizati un stagiu totl de cotizare de 36 ani si 3 luni.
Pentru stagiile de 9 ani in conditii speciale si aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 4 ani si 6 luni si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 60 ani si 6 luni adica in 05 septembrie 2019.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 4,50 %, la varsta de 60 ani adica in 05 martie 2019.
La calculul pensiei pentru limita de varsta se foloseste indemnizatia de somaj nediminuata pe perioada somajului si pensia de invaliditate nediminuata pe perioada cat beneficiati de aceasta.
La calculul pensiei anticipate partiale se foloseste indemnizatia de somaj nediminuata pe perioada somajului in schimb pensia de invaliditate pe perioada cat beneficiati de aceasta nu se ia in calcul.
Scris de: teodorescu gabriel la data: 03/14/2016 5:23am
Gen:masculin
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:31 ani si 9luni(la 16.05.2016)(9ani si 5 luni gr1 de munca 100%)
Alte date:facultate la zi,armata la termen redus
Intrebare:daca ies la pensie de boala gr.3 de invaliditate dupa data de 16.05.2016 cu BP2 am si un bonus la calculul pensiei?pensia de invaliditate se ia in consideratie la valoarea de 100%?armata si facultatea cite puncte se echivaleaza?contributia la data de 16.05.2016 pentru citi ani se va cosidera?
Scris de: la pensie la data: 03/14/2016 5:54am
La calculul pensiei de invaliditate de gr III se ia in calcul :
- perioada lucrata 31 ani si 9 luni
- perioada studiilor universitare si a stagiului militar. In aceste perioade se ia in calcul salariul minim pe economie din acea perioada
- daca obtineti pensie de invaliditate de gr III pentru boala obisnuita nu beneficiati de stagiu de cotizare potential.
- punctajele lunare din perioada cat ati lucrat in gr I se majoreaza cu 50 %
Nu putem calcula stagiul dv de cotizare la 16 mai 2016 deoarece nu ati precizat durata studiilor universitare si a stagiului militar dar va invitam sa-l calculati dv adunand stagiul de cotizare propriu zis de 31 ani si 9 luni cumulat cu stagiul aferent grupei de munca de 4 ani si 6 luni si a stagiile de cotizare asimilate pentru perioada studiilor universitare si a stagiului militar. Acest stagiu depaseste stagiul complet de cotizare de 35 ani .
Nu intelegem intrebarea privind procentul cu care se ia in consideratie pensia de invaliditate. Putem preciza ca pensia de invaliditate iesita din calcul nu se diminuiaza iar perioada in care beneficiati de pensie de invaliditate intra in calculul pensiei pentru limita de varsta cu valoarea intreaga a pensiei de invaliditate.
Scris de: teodorescu gabriel la data: 03/16/2016 3:31am
Gen:m
Data nasterii:05.03.1959
Stagiul de cotizare:31 ani si 9 luni(din care 7 ani si 5 luni gr1 de munca 100% si 2 ani si 10 luni gr1 de munca 75 %)
Alte date:faculatae de 5 ani la zi,armata de 9 luni
Intrebare:bunsa ziua!1.vreau sa stiu daca pentru perioada de 2 ani si 10 luni de gr 1 de munca 75 % se aplica procentul la perioada efectiva lucrata in aceste conditii si rezulta perioada care se va lua in calcul pentru grupa 1 de munca? 2.ce lege se aplica pentru intrebarea nr.1(daca raspunsul la intrebarea nr.1 este afirmativ sau negativ)? 3.afecteaza procentul de 75% intr-o grupa de munca la calculul stagiului de cotizare si la calculul punctajului? 4.avind in vedere ca dupa 16.05.2016 trebuie sa intru in somaj pe o perioada de minim 1 an la ce data pot depune o cerere pentru pensie anticipata? 5 .in coditiile mentionate ce stagiu de cotizare va rezulta la virsta pentru PLV? multumesc!
: calcul punctaj
Scris de: Madaras la data: 08/30/2020 12:22pm
Gen:m
Data nasterii:01 05 1957
Stagiul de cotizare 43 ani
Alte date:2luni
Intrebare:ce pensie as avea daca ma pensio
nez la 01 oct.2020
Scris de: la pensie la data: 08/31/2020 5:04am
Pentru domnul Madaras
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 01 mai 2022 la varsta standard de pensionare de 65 ani si stagiul complet de cotizare de 35 ani .
Daca aveti stagiul de cotizare realizat de 43 ani intregi, in prezent, aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata.
Nu putem aprecia valoarea pensiei deoarece aceasta depinde de veniturile realizate de dv pe taoata perioada lucrata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1