Subiect "Revenire la pensie" Deschis de altu la data: 03/12/2016 7:10am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Revenire la pensie
Scris de: altu la data: 03/12/2016 7:10am
Gen:M
Data nasterii:26.08.1955
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua ! M-am pensionat anticipat partial incepand cu august 2015. Am gasit de lucru la o institutie de stat, inca nu m-am angajat. Daca nu-mi convine la noul serviciu, pot sa revin la statutul de pensionar anticipat partial ? Ce pierd si care sunt inconvenientele in acest caz ? Multumesc!
Re: Revenire la pensie
Scris de: la pensie la data: 03/13/2016 11:11am
Pensia anticipata partiala nu poate fi cumulata cu salariul castigat prin angajare cu contract de munca.
In aceste conditii daca va angajati cu contract de munca si platiti CAS la salariul primit Casa de Pensii va lua la cunostinta starea de incopatibilitate, va suspenda pensia anticipata partiala si va trebui sa returnati pensia primita dupa data angajarii.
Dupa incetarea activitatii pensia suspendata nu se repune in plata automat ci la cerere.
Pentru a evita acestea trebuie sa procedati astfel :
In cazul angajarii depuneti o cerere de suspendare a pensiei (in luna anterioara angajarii) in care precizati data angajarii.
In cazul incetarii activitatii depuneti o cerere de repunere in plata a pensiei (in luna anterioara incetarii activitatii) in care precizati data incetarii activitatii.
Scris de: altu la data: 03/14/2016 5:59am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Multumesc ! Deci, ca sa fixam ideile, la noul seviciu (la stat, repet), e posibil ca dupa 3 luni de activitate (din 17.03.16 incolo), sa constat ca ăia ma rup cu munca pe bani putini !Nu-mi convine, prefer pensionat anticipat partial, fac o cerere la casa de pensii si revin la statatul de pensonat anticipat partial ?
Scris de: la pensie la data: 03/14/2016 7:05am
Ati inteles corect.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1