Subiect "Se poate cotiza minimul pe economie in tara din buzunar in acelasi timp ce lucrezi in strainatate" Deschis de gina la data: 03/12/2016 11:42am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Se poate cotiza minimul pe economie in tara din buzunar in acelasi timp ce lucrezi in strainatate
Scris de: gina la data: 03/12/2016 11:42am
Gen:F
Data nasterii:14/03/1958
Stagiul de cotizare:19,
Alte date:cativa ani in strainatate
Intrebare: Se poate plati minimul din salariu , in tara si unde , sau chiar din urma ...cati ani cel mult se pot plati din urma , in tara in acelasi timp ce lucrezi in strainatate ...multumesc pt timpul acordat ,
Re: Se poate cotiza minimul pe economie in tara din buzunar in acelasi timp ce lucrezi in strainatate
Scris de: la pensie la data: 03/14/2016 7:01am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 14 martie 2019 la varsta standard de pensionare de 61 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Deci pentru a beneficia de pensie pentru limita de varsta nu este necesar sa va mai completati stagiul de cotizare.
Completarea stagiului de cotizare poate fi facuta prin incheierea cu Casa de pensii a unui contract de asigurare sociala dar acesta fiind un contract de asigurare nu se poate incheia pe o perioada din urma ci numai viitoare.
Daca incheiati un contract de asigurare sociala in tara pe perioada lucrata in strainatate aceasta contribuie la calculul cuantumului pensiei insa cresterea pensiei pentru aceasta contributie este mult mai mica decat cstigul obtinut daca ati depune banii platiti prin acest contract intr-un depozit bancar.
In concluzie noi nu va recomandam incheierea unui contract de asigurare sociala.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1