Subiect "Pensie cu grupa a 2 a" Deschis de Mocanu Chira la data: 03/12/2016 7:09pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie cu grupa a 2 a
Scris de: Mocanu Chira la data: 03/12/2016 7:09pm
Mocanu Chira,nascuta la data de 14.03.1957,vechime in munca 29ani si 7 luni,grupa a2a 8 ani,mi s-a facut calculul doar 1 an si 5 luni de grupa a2a in conditiile in care se spune ca iti dau 3 luni la 1 an de grupa,unde este eroarea?am si raspuns de la casa de pensii ca am dreptul la 2 ani de grupa ,cu toate astea cand ies la pensie?
Re: Pensie cu grupa a 2 a
Scris de: la pensie la data: 03/14/2016 7:36am
Credem ca dv faceti confuzie intre doua avantaje diferite de care beneficiati pentru acelasi stagiu de cotizare de 8 ani in gr II de munca si care se calculeaza in mod diferit adica :
- un stagiul de cotizare suplimentar de 2 ani care vi se acorda pentru stagiul de cotizare in grupa II de munca
- reducerea varstei de pensionare de 1 an si 6 luni care vi se acorda pentru acelasi stagiu de cotizare lucrat in gr II.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 14 noiembrie 2017 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 8 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 8 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de cotizare de 8 ani lucrat in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 2 ani (cate 3 luni pentru fiecare an intreg lucrat in gr II ) care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare total de 31 ani si 7 luni.
Pentru stagiul de 8 ani lucrat in gr II echivalat cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 1 an si 6 luni (conform tabelului nr 1 de la art 55 alin 1 litera a din legea pensiilor 263/2010) si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 59 ani si 2 luni adica in 14 mai 2016.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1