Subiect "valoare pensie" Deschis de CLARA la data: 03/13/2016 1:07pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
valoare pensie
Scris de: CLARA la data: 03/13/2016 1:07pm
Gen:feminin
Data nasterii:12 decembrie 1957
Stagiul de cotizare:34
Alte date:
Intrebare:As vrea sa va intreb daca am inteles eu bine sau nu se pare in calculul valorii coeficientului de pensionare adica rezultatul adunarii coeficientilor anuali nu este rentabil sa-i introduci pe cei pentru perioada facultatii efectuate la zi.Mentionez ca vechimea este suficienta si fara anii de facultate, asta pt.ca impartitorul creste cu valoarea anilor de facultate adica cu 5 iar deimpartitul creste cu mai putin datorita faptului cum se calculeaza valoarea coeficientului pe perioada facultatii.(1978-1983)
Re: valoare pensie
Scris de: la pensie la data: 03/14/2016 9:06am
Ati inteles gresit.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 12 noiembrie 2018 la varsta standard de pensionare de 60 ani si 11 luni, stagiul complet de cotizare de 30 ani si 11 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Calculul pensiei pentru limita de varsta se face impartind suma punctajelor anuale (inclusiv punctajul corespunzator perioadei studiilor universitare) la stagiul complet de cotizare care in cazul dv este de 30 ani si 11 luni sau 30,91667 ani. Deci stagiul de cotizare cu care se imparte punctajul total nu depinde de faptul ca aveti studii universitare sau nu.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata.
Calculul pensiei anticipate partiale se face impartind suma punctajelor anuale (fara a lua in calcul punctajul corespunzator perioadei studiilor universitare) la stagiul complet de cotizare care in cazul dv este de 30 ani si 11 luni sau 30,91667 ani, dupa care se aplica diminuarea care depinde numai de numarul de luni de anticipare. Deci stagiul de cotizare cu care se imparte punctajul total nu depinde de faptul ca aveti studii universitare sau nu.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1