Subiect "intrebare" Deschis de sava geta la data: 03/14/2016 2:06am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
intrebare
Scris de: sava geta la data: 03/14/2016 2:06am
Gen:feminin
Data nasterii:06 02 1958
Stagiul de cotizare:39
Alte date:
Intrebare:Buna ziua.Inluna iulie 2016 fac 39 de ani de cotizare,si vreau sa stiu cu cit timp inainte de aceasta data pot depune dosarul de pensie anticipata fara penalizare, si daca este obligatoriu sa mai lucrez pina la primirea deciziei.Va multumesc.
Re: intrebare
Scris de: la pensie la data: 03/15/2016 2:13am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 06 februarie 2019 la varsta standard de pensionare de 61 ani, stagiul complet de cotizare de 31 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Dosarul de pensie nu se depune inainte de data la care se deschide dreptul la pensie iar in cazul dv dreptul la pensie anticipata, nediminuata, se deschide atunci cand realizati stagiul de cotizare de 39 ani.
Este bine ca inainte de depunerea dosarului de pensie sa cereti la ghiseul Casei de pensii sa va verifice dosarul si mai ales stagiul de cotizare.
Dupa depunerea dosarului nu este obligatoriu sa mai lucrati insa trebuie sa aveti in vedere ca prima pensie o veti primi dupa cca 3 luni de la depunerea dosarului.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1