Subiect "Pot iesi la pense" Deschis de Popescu la data: 03/16/2016 2:05am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pot iesi la pense
Scris de: Popescu la data: 03/16/2016 2:05am
Gen:masculin
Data nasterii:31.07.1970
Stagiul de cotizare:25
Alte date:am lucrat 2 ani ca pompier iar restul ca politist activ(numai in strada)
Intrebare:cand pot iesi la pensie anticipata ? Multumesc!
Re: Pot iesi la pense
Scris de: la pensie la data: 03/17/2016 3:00am
Varsta de iesire la pensie din sectorul militar se calculeaza conform legii pensiilor militare 223/2015 care din 01 ianuarie 2016 nu mai face parte din legislatia pensiilor publice sector de care se ocupa site-ul nostru.
Totusi o putem aprecia pentruca nu difera de cea a legii pensiilor 263/2010 din sectorul public de pensii.
Nu ati precizat daca pe perioada lucrata ati beneficiat de grupa de munca. Noi nu cunoastem modalitatile de incadrare in grupele de munca in sectorul militar
Conform legii pensiilor 223/2015 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 31 iulie 2030 la varsta standard de pensionare de 60 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata nediminuata, indeplinind si conditiile de stagiu la varsta de 55 ani daca sunteti in urmatoarele situatii
- sunteti trecut in rezerva ori au incetat rapotului de serviciu ca urmare a reorganizarii unitatii si a reducerii functiei din statele de organizare, precum si pentru alte motive sau nevoi ale institutiilor din domeniul apararii nationale.
- sunteti trecut in rezerva sau direct in retragere ori au incetat raporturile de serviciu ca urmare a clasarii ca inapt sau apt limitat pentru serviciu militar de catre comisia de expertiza medico-militara
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala indiferent de varsta, indeplinind si conditiile de stagiu daca sunteti in urmatoarele situatii
- sunteti trecut in rezerva ori au incetat rapotului de serviciu ca urmare a reorganizarii unitatii si a reducerii functiei din statele de organizare, precum si pentru alte motive sau nevoi ale institutiilor din domeniul apararii nationale.
- sunteti trecut in rezerva sau direct in retragere ori au incetat raporturile de serviciu ca urmare a clasarii ca inapt sau apt limitat pentru serviciu militar de catre comisia de expertiza medico-militara
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1