Subiect "pensie de invaliditate" Deschis de teodorescu gabriel la data: 03/16/2016 2:51am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie de invaliditate
Scris de: teodorescu gabriel la data: 03/16/2016 2:51am
Gen:m
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:am fost la medicina muncii din craiova pentru analize deoarece am lucrat in conditii speciale de munca.s-a emis fisa medicala BP1 care isi va urma cursul,iar in final se va emite si fisa BP2. dupa 16.05.2016 trebuie sa intru in somaj, iar din datele culese mi-am dat seama ca fisa BP2 va fi emisa ulterior datei intrarii in somaj.pot sa solicit platile compensatorii si apoi sa solicit pensionarea pe boala profesionala?la ce interval de timp, dupa platile compensatorii, pot cere pensionarea pe caz de boala?
Re: pensie de invaliditate
Scris de: la pensie la data: 03/17/2016 2:36am
Presupunem ca intelegeti prin platile compensatorii sumele primite de la angajator la trecerea in somaj. Acestea sunt prevazute prin o ordonanta emisa la nivel national sau de catre angajator. Noi nu cunoastem continutul acestei ordonante insa presupunem ca nu exista un termen de somaj dupa care sa aveti dreptul sa cereti pensia de invaliditate ci sa lasati ca totul sa decurga natural. Trebuie insa sa analizati daca dosarul de pensie de invaliditate trebuie depus in o anumita perioada de la emiterea deciziei medicale de incadrare in gradul de invaliditate.
Scris de: teodorescu gabriel la data: 03/17/2016 3:36am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:atunci cind un angajat a capatat o boala profesionala pe perioada cit a fost angajat,pentru a demonstra solicita de la angajator fisa de risc dupa care se interneaza la medicina muncii(acreditat pentru a face investigatii), medicina muncii intocmeste fisa BP1,fisa care ajunge la medicina muncii din orasul in care te afli, care analizeaza dosarul,intocmeste fisa BP2 care este trimisa la forurile superioare la bucuresti pentru aprobare,dupa aprobare mi se trimite fisa BP2 aprobata.pe baza acestui document pot sa solicit la expertiza muncii sa stabileasca platile compensatorii in functie de gravitatea bolii.deoarece momentul in care voi avea fisa BP2 este dupa ce intru in somaj,vreau sa stiu daca pot sa solicit platile compensatorii si apoi sa solicit pensionare pe boala profesionala si la ce interval de timp?(cuantumul pensiei pe boala profesionala se bonifica pentru perioada potentiala daca este de gr.3)multumesc!
Scris de: la pensie la data: 03/17/2016 4:46am
Intrebarea dv se refera la prevederile unor instructiuni interne ale comisiei de expertiza a capacitatii de munca pe care nu le cunoastem, insa bazandu-ne pe prevederile legale ale legislatiei pensiilor afirmam ca nu puteti cere aceste sume compensatorii inainte de primirea deciziei de incadrare in gradul de invaliditate deoarece :
- Sumele se pot calcula numai dupa stabilirea gradului de invaliditate.
- Stabilirea gradului de invaliditate se face numai dupa expertizarea capacitatii de munca si emiterea deciziei de incadrare in gradul de invaliditate
- Expertizarea capacitatii de munca se face numai dupa depunerea la comisia de expertiza a unei cereri insotita de un dosar medical care trebuie sa contina si fisa BP2.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1