Subiect "Cerere info" Deschis de Abalaesei Ileana la data: 03/16/2016 11:55am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Cerere info
Scris de: Abalaesei Ileana la data: 03/16/2016 11:55am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Am intrat in programul dv. pt. calcul pensie, dar am urmatoarele intrebari:
-ce se trece in loc de L(salariul lunar), pt. per. cand am fost in somaj si cand nu am lucrat, dar am platit c.a.s.?
-veniturile din coloana Acord global a Adeverintei eliberate de IPCT le pot trece la Sporuri?
-sporurile in % din C.M. inscrise in 1992 si ulterior, le mai introduc? In program apare un mesaj cu rosu ce spune ca dupa 1992 sporurile sunt incluse in salarii?
-sporul de vechime si contrib. platite la Fd.pensie suplimentara sunt calculate automat de program sau trebuie introduse date?
Cu multumiri,
I. Abalaesei
Re: Cerere info
Scris de: la pensie la data: 03/18/2016 5:01am
Perioasa de somaj se asimileaza stagiului de cotizare si pe aceasta perioada se selecteaza acelasi cod ” L” iar in coloana salarii tarifare se introduce indemnizatia de somaj
Sumele castigate in acord global se iau in calculul pensiei numai daca deschideti actiune in justitie (la tribunal) si cereti luarea in calcul a acestor sume invocand decizia ICCJ 19/2011
Sporul de vechime inainte de 01 aprilie 1992 nu este introdus asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect este urmatorul spor
-Intre noiembrie 1982 - august 1983 3 %
-Intre septembrie 1983 - octombrie 1987 6 %
-Intre noiembrie 1987 - martie 1992 9 %
Sporurile dupa martie 1992 se introduc asa cum sunt trecute in carnetul de munca pana la includerea lor in salariu
Punctajele suplimentare pentru contributia la pensie suplimentara se calculeaza automat si se includ in punctajele anuale care sunt accesibile facand click pe butonul ” Datele introduse” de pe oricare pagina de date.
Dupa introducerea tuturor datelor trebuie sa facei urmatoarele corctii
Deoarece dv aveti stagiul complet de cotizare de 31 ani si 3 luni calculati punctajul mediu impartind punctajul total realizat la 31,25
- Corectati punctajul mediu calculat mai sus inmultindu-l cu indicele de corectie care se acorda in anul iesirii la pensie. In anul 2016 se acorda indicele de corectie de 1,09.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1