Subiect "termene cereri recalculare și contestație decizie" Deschis de Gh. Martin la data: 03/20/2016 6:35am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
termene cereri recalculare și contestație decizie
Scris de: Gh. Martin la data: 03/20/2016 6:35am
Gen: M
Data nasterii: 18.02.1951
Stagiul de cotizare: peste 45 de ani
Alte date: pens.L.V. 18.02.2016
Intrebare: Am depus la Casa de Pensii o cerere privind recalcularea punctajului anual pentru unele venituri ce nu au fost luate în calcul precum și contestație (pentru neaplicarea indicelui de corecție) la decizia de pensionare, solicitări pentru care nici până la această dată nu am primit nici un răspuns. În situația depășirii
termenului de 45 de zile, pot introduce acțiune în instanță?
Mulțumesc.
Re: termene cereri recalculare și contestație decizie
Scris de: la pensie la data: 03/21/2016 4:21am
In mesajele anterioare am mai discutat cu dv privind acordarea indicelui de corectie si v-am explicat ca dv iesind la pensie de invaliditate in anul 2007 nu puteti beneficia de acest indice de corectie la recalcularea pensiei la trecerea la pensie pentru limita de varsta.
In privinta cererii de recalculare a pensiei pentru unele venituri neluate in calcul pasii pentru contestarea sunt :
- Cerere de recalculare pensie.
- Contestatie la Comisia Centrala de Contestatii
- Deschiderea unei actiuni in justitie
In privinta raspunsului la cererea de recalculare si a contestatiei termenii prevazuti in lege sunt depasiti in marea majoritate a cazurilor.
Evident ca aveti dreptul sa treceti la pasul urmator daca a fost depasit termenul legal la unul din pasi dar dupa parerea noastra prin aceasta nu faceti decat sa va creati nervi si neplaceri.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1