Subiect "pensie de urmas" Deschis de ieseanul la data: 03/20/2016 9:28am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie de urmas
Scris de: ieseanul la data: 03/20/2016 9:28am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:buna ziua, revin. dupa cum v-am zis, pe 16.03 am avut comisie. mi s-a dat gradul 3, dar surpriza...nu mi-a scris pe decizie data ivirii invaliditatii corecta !!! asta desi, am anexat la dosar acte care dovedesc ca am probleme cu auzul de cand eram elev. s-a dus sotia joi pe 17 sa-i zica doctoritei sa modifice data ivirii, sa o treaca cea corecta de prin 1988, a zis ca nu stie daca se mai poate modifica, ca trebuia ca eu sa nu fi muncit deloc (ce treaba are vechimea mea cu pensia de urmas, nu stiu?!)ca sa venim luni -maine- sa discutam cu medicul. o sa mergem maine sa vedem ce zice. Intrebare: se poate modifica data ivirii invaliditatii- eventual sa faca alta decizie-? are vreo legatura vechimea in munca cu faptul ca vreau pensie de urmas? multumesc, stima.
Re: pensie de urmas
Scris de: ieseanul la data: 03/20/2016 9:29am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:asistenta i-a zis, doctorita nu era acolo, ni s-a zis sa mergem luni, adica maine. vom merge.
Scris de: la pensie la data: 03/21/2016 2:22am
Faptul ca ati muncit si mai ales daca ati muncit cu norma intreaga are mare importanta pentru obtinerea pensiei de urmas.
In art 84 din legea pensiilor 263/2010 se prevede :
Copii au dreptul la pensie de urmas:
- Pana la varsta de 16 ani
- Pana la varsta de 26 ani daca isi continua studiile
- Pe toata durata invaliditatii daca aceasta s-a ivit in situatiile de mai sus adica pana la 16 ani sau pana la 26 ani daca isi continua studiile.
In cazul in care ati lucrat cu norma intreaga inseamna ca pe acea perioada nu ati avut diminuata capacitatea de munca, deci nu aveati invaliditate si deci se considera ca invaliditatea de acum nu a aparut pana la 16 ani ci dupa ce ati incetat activitatea.
Insa asa cum v-am spus chiar in raspunsul la primul mesaj in cazul in care sunteti incadrat in un grad de invaliditate si aveti si o perioada lucrata aveti dreptul la propria pensie de invaliditate.
Este adevarat ca aceasta pensie se calculeaza altfel decat cea de urmas si nu putem face prea multe aprecieri in aceasta privinta pentruca nu ati dat datele necesare (data nasterii si stagiul de cotizare realizat pana acum) si este probabil ca pensia dv de invaliditate sa fie foarte mica.
Insa pensionarilorde invaliditate cu pensia mica si care nu au alte venituri li se acorda o pensie sociala minima garantata care in prezent este de 400 lei
Scris de: ieseanul la data: 03/21/2016 1:30pm
la pensie :
Faptul ca ati muncit si mai ales daca ati muncit cu norma intreaga are mare importanta pentru obtinerea pensiei de urmas.
In art 84 din legea pensiilor 263/2010 se prevede :
Copii au dreptul la pensie de urmas:
- Pana la varsta de 16 ani
- Pana la varsta de 26 ani daca isi continua studiile
- Pe toata durata invaliditatii daca aceasta s-a ivit in situatiile de mai sus adica pana la 16 ani sau pana la 26 ani daca isi continua studiile.
In cazul in care ati lucrat cu norma intreaga inseamna ca pe acea perioada nu ati avut diminuata capacitatea de munca, deci nu aveati invaliditate si deci se considera ca invaliditatea de acum nu a aparut pana la 16 ani ci dupa ce ati incetat activitatea.
Insa asa cum v-am spus chiar in raspunsul la primul mesaj in cazul in care sunteti incadrat in un grad de invaliditate si aveti si o perioada lucrata aveti dreptul la propria pensie de invaliditate.
Este adevarat ca aceasta pensie se calculeaza altfel decat cea de urmas si nu putem face prea multe aprecieri in aceasta privinta pentruca nu ati dat datele necesare (data nasterii si stagiul de cotizare realizat pana acum) si este probabil ca pensia dv de invaliditate sa fie foarte mica.
Insa pensionarilorde invaliditate cu pensia mica si care nu au alte venituri li se acorda o pensie sociala minima garantata care in prezent este de 400 lei

Pai, stimate domn, eu am acte care arata ca data invaliditatii o am din 1988. am o audiograma din 88 atasata la dosar. de ce ar conta faptul ca eu am muncit?! nu inteleg..pai eu am muncit cu certificat de handicap grad 2 ..chiar daca cu norma intreaga..problema cu auzul o am din 88, nu mi-a revenit auzul niciodata, logic, chiar daca am facut eforturi mari sa am 10 ani vechime..de altfel, azi mi-a modificat data ivirii invaliditatii si mi-a trecut anul 1988 si mi s-a aprobat la registratura de la casa de pensii dosarul pt pensie de urmas. acum sper ca nu ma trezesc sa-mi ceara pensia inapoi pt ca am muncit 10 ani...seara buna
Scris de: la pensie la data: 03/21/2016 1:45pm
Nu noi stabilim data aparitiei invaliditatii ci medicul de la comisia de expertiza care cunoaste actele medicale si v-a facut expertiza.
Noi am analizat numai varianta in care nu ati fi reusit schimbarea datei. Va felicitam ca ati avut sansa unui medic profesionist care a interpretat corect situatia dv si va dorim o pensie lunga.
Scris de: ieseanul la data: 03/21/2016 2:29pm
la pensie :
Nu noi stabilim data aparitiei invaliditatii ci medicul de la comisia de expertiza care cunoaste actele medicale si v-a facut expertiza.
Noi am analizat numai varianta in care nu ati fi reusit schimbarea datei. Va felicitam ca ati avut sansa unui medic profesionist care a interpretat corect situatia dv si va dorim o pensie lunga.

Vreau sa va multumesc Dvs, fiindca fara sfaturile Dvs nu as fi reusit. Nu stiu in ce oras locuiti sau va desfasurati activitatea, dar as veni cu sotia -avem liber la tren- sa va facem o vizita sa va multumim personal :)Va dorim tot binele din lume si mult succes in ajutorarea altor persoane ! Am comisie la anul, iar :) Oricum, o sa va mai scriu. :) Multumesc inca o data. :)
Scris de: ieseanul la data: 03/21/2016 2:36pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Dvs ce ziceti de faptul ca ...tot vine Sf Pasti..noi am vrea sa le oferim cate un buchet de flori doamnei doctor expert si asistentei drept multumire pt corectitudine...dar acum nu stiu...nu stiu ce vor gandi...nu le cunoastem absolut deloc...ce ziceti, ar fi un gest OK, sau deplasat? sa nu interpreteze in vreun fel...nu stiu...
Scris de: la pensie la data: 03/22/2016 2:09am
Noi dorim ca ajutorul pe care il facem, dupa puterile noastre, sa ramana anonim si am avea o multumire deosebita sa ne anuntati ca ati primit decizia de pensionare.
Cu ocazia Sfintelor Pasti va dorim multa sanatate, bucurii si sa va ajute Dumnezeu sa aveti parte de numai de oameni cu suflet mare asa cum este al dv.
In privinta buchetelor de flori acestea dupa parerea noastra nu pot fi interpretate decat asa cum sunt, un semn al aprecierii si recunostintei.
Scris de: ieseanul la data: 03/22/2016 2:18pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Multumesc frumos, la fel si Dvs ! Va anunt negresit ! :) Multa sanatate Dvs si familiei Dvs. Toate cele bune va dorim !!!
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1