Subiect "INDEXARE" Deschis de Popescu Adrian la data: 03/21/2016 6:45am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
INDEXARE
Scris de: Popescu Adrian la data: 03/21/2016 6:45am
Gen:
Data nasterii:1966
Stagiul de cotizare:25 CONDITII SPECIALE
Alte date:15 ANI ZONA 1 DE RADIATI FELDIOARA
Intrebare:BUNA ZIU ,MAI REVIN LA DUMNEAVOASTRA CU O INTREBARE DACA PUTETI SA NE SPUNETI ,SUNTEM UN COLECTIV ,INTREBAREA ESTE DACA PLATFORMA NOASTRA PRIMIESTE INDEXAREA 50LA SUTA LA PUNCTUL DE PENSIE LA LEGEA 192/2015,VA MULTUMIM FRUMOS SA AVETI O ZI BUNA
Re: INDEXARE
Scris de: la pensie la data: 03/22/2016 3:19am
Ati inteles gresit prevederile legii 192/2015
Pentru cei care ies la pensie dupa 01 ianuarie 2011 prevederile legale sunt urmatoarele :
-Conform art 30 alin (1) litera a) din legea pensiilor 263/2010 locurile de munca din activitatile de cercetare, explorare, exploatare sau prelucrare a materiilor prime nucleare, zonele I si II de expunere la radiatii se incadreaza in conditii speciale
-Conform art 100 lit b) persoanele care au lucrat in locuri de munca incadrate in grupa conditii speciale beneficiaza de majorarea punctajelor lunare cu 50 %
Situatia a fost diferita in cazul celor pensionati inainte de ianuarie 2011 deoarece prevederile legale au fos diferite si anume :
- Similar locurile de munca din activitatile de cercetare, explorare, exploatare sau prelucrare a materiilor prime nucleare, zonele I si II de expunere la radiatii s-au incadrat in conditii speciale
-La pensionare persoanele care au lucrat in locuri de munca incadrate in conditii speciale, cum a fost si cazul dv, au beneficiat pe langa reducerea varstei de pensionare si de reducerera stagiului complet de cotizare, folosit la calculul punctajului mediu al pensiei.
- Cum prin reducerea stagiului complet de cotizare s-a creat un avantaj la calculul punctajului pensiei acestia nu au mai primit majorarea punctajelor lunare pe perioada lucrata in conditii speciale.
Legea 192/2015 a adus prevederi conform carora primesc majorarea punctajelor lunare si pensionarii care au lucrat in conditii speciale, au iesit la pensie inainte de ianuarie 2011 si nu au beneficiat de aceasta majorare din cauza ca au beneficiat de reducerea stagiului complet de cotizare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1