Subiect "Ce salarii se iau in calcul la limita de varsta: Cele tarifare care sunt trecute in cartea de muncacestea cuprinzand toate indemnizatiile acordate de guvern din anul 1991, sau salariile deduse, adica: din salariile tarifare primite se scad procentele acordate prin H.G ?" Deschis de felicia la data: 03/23/2016 12:39pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Ce salarii se iau in calcul la limita de varsta: Cele tarifare care sunt trecute in cartea de muncacestea cuprinzand toate indemnizatiile acordate de guvern din anul 1991, sau salariile deduse, adica: din salariile tarifare primite se scad procentele acordate prin H.G ?
Scris de: felicia la data: 03/23/2016 12:39pm
Gen:f
Data nasterii:aug 1954
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua, Am fost angajata din 1974 si am lucrat in acelasi loc pana in 01,01.1999. Am beneficiat de indemnizatiile guvernamentale incepand cu data de 01.01.1991.( pentru pensia de invaliditate, in baza legii3/1977 mi s-a luat in calcul salariile deduse-cele din care s-au scazut procentele indemnizatiilor guvernamentale). Intrebarea este: pentru calcularea pensiei de limita de varsta, care sunt salariile in baza carora se calculeaza pensia- cele tarifare care sunt trecute in cartea de munca, sau cele deduse? A 2-a Intrebare: In cartea de munca nu sunt trecute la salariile tarifare sporurile de care am beneficiat, dar am adeverinta de la unitate, prin care se arata ca am beneficiat de sporuri incepand cu anul 1980sp vechime si alte poruri din 1992 pana in 1999.Daca aceste sporuri nu sunt trecute in cartea de munca, asa cum se tot specifica,Casa de pensii este obligata legal sa ia in calcul aceasta adeverinta ?
Re: Ce salarii se iau in calcul la limita de varsta: Cele tarifare care sunt trecute in cartea de muncacestea cuprinzand toate indemnizatiile acordate de guvern din anul 1991, sau salariile deduse, adica: din salariile tarifare primite se scad procentele acordate prin H.G ?
Scris de: la pensie la data: 03/24/2016 3:30am
Baza de calcul a pensiei depinde de perioada lucrata.
Explicatii amanuntite pe aceasta tema gasiti pe site la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/baza-de-calcul-a-punctajului-pensiei.php
Dumneavoastra ati beneficiat de recalcularea pensiei conform OUG 4/2005 si a legii 19/2000 in anul 2005. La transformarea pensiei de invaliditate in pensie pentru limita de varsta nu trebuia sa mai fie recalculata perioada anterioara anului 2005 ci numai cea dupa aceasta recalculare.
Pe scurt la intrebarile punctuale va putem preciza :
In perioada inainte de 01 aprilie 2001 in baza de calcul a punctajului pensiei intra :
- Salariile tarifare
- Sporurile cu caracter permanent
Pentru categoria sporuri cu caracter permanent pentru a fi luate in calcul trebuia sa prezentati adeverinta de la angajator cu exceptia sporului de vechime inainte de 01 aprilie 1992 care se calculeaza in mod automat asa cum explicam noi pe site la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Daca indemnizatiile guvernamentale primite erau procentuale si nu se modificau lunar, dupa opinia noastra, intra in categoria sporuri cu caracter permanent si trebuiau sa se ia in calculul pensiei daca prezentati adeverinta cu acestea.
Re: Ce salarii se iau in calcul la limita de varsta: Cele tarifare care sunt trecute in cartea de muncacestea cuprinzand toate indemnizatiile acordate de guvern din anul 1991, sau salariile deduse, adica: din salariile tarifare primite se scad procentele acordate prin H.G ?
Scris de: felicia la data: 03/24/2016 12:15pm
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Scuzati-ma:Mai intreb odata ca sa-mi fie clar: Adeverinta cu sporurile cu caracter permanent care n-au fost incluse in salariul tarifar inainte de 2001 si care nu au fost luate (toate) la calculul pensiei de invaliditate,daca o depun acum, nu o vor lua in considerare la calcului pensiei de limita de varsta?
Scris de: la pensie la data: 03/25/2016 8:59am
Daca ati avut sporuri cu caracter permanent pe care le-ati primit inainte de 2001 fara a fi incluse in salariul din carnetul de munca trebuia sa depuneti adeverinta si acestea trebuiau luate in calculul pensiei de invaliditate sau pentru limita de varsta.
Daca nu ati depus o adeverinta cu astfel de sporuri pana acum o puteti depune impreuna cu o cerere de recalculare a pensiei si Casa de pensii este obligata sa o ia in calcul
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1