Subiect "spor vechime" Deschis de Chiorean Valentin la data: 03/23/2016 2:56pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
spor vechime
Scris de: Chiorean Valentin la data: 03/23/2016 2:56pm
Gen:M
Data nasterii:03.10.1959
Stagiul de cotizare:48 ani- 10,6 spor pt gr I
Alte date:angajat din 1978 - până înprezent la CFR in activitaţi direct legate de siguranta circulatiei
Intrebare: Întocmire dosar pensionare limită de vîrstă: Înadeverinta cu sporuri permanente eliberata de unitate am beneficiat de spor vechime conform Legii nr. 57/1974 art5.66(2), modificat prin Legea nr.2/1983 art. 21 şi DL 98/1990 art.5. În programul de calcul al Casei de Pensii se face o reconstituire automata a sporurilor de vechime până la 1 aprilie 1992 dar nu corespund cu cele mentionate in cartea de muncă.
Ce adeverinta sa solicit unităţii pentru a fi luat in considerare sporul de vechime de care am beneficiat si este consemnat în cartea de muncă până la 1 aprilie 1992, pentru a convinge Casa de Pensii ca persoanele care au lucrat la CFR in activitaţi direct legate de siguranta circulatiei au beneficiat de sporuri mai mari, conform legilor menţionate mai sus.
Re: spor vechime
Scris de: la pensie la data: 03/24/2016 4:51am
Credem ca faceti confuzie intre sporul de vechime si sporul pentru conditiile de munca
Sporul dv de vechime primit inainte de aprilie 1992 nu poate fi mai mare decat cel calculat automat de casa de pensii. Este posibil ca sporul primit de dv si consemnat in carnetul de munca sa fie constituit din doua sau mai multe sporuri (vechime, conditii de munca etc..).
Deci ar trebui sa cereti la angajator o adeverinta in care sa fie specificate separat, sporul de vechime dupa 01 aprilie 1992 pana la includerea lui in salariul inscris in carnetul de munca si celelalte sporuri cu caracter permanent de la data acordarii pana la includerea lor in salariul inscris in carnetul de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1