Subiect "Corectare date Registru Agricol" Deschis de Mihaela la data: 03/24/2016 7:06am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Corectare date Registru Agricol
Scris de: Mihaela la data: 03/24/2016 7:06am
Gen:F
Data nasterii:7.09.1959
Stagiul de cotizare:6 ani
Alte date:
Intrebare:Mama mea a lucrat in campul muncii doar 6 ani, avand spre crestere si ingrijire 4 copii,dar a lucrat la CAP aproape 7 ani.In 2015 cand am dorit sa-i completam stagiul minim de cotizare, prin incheierea unui contract cu Casa Judeteana de Pensii am aflat cu stupoare ca ea nu avea niciun an trecut ca lucrat la CAP....am constatat ca anii au fost trecuti pe numele tatalui meu,care mi-a confirmat ca nu a lucrat nicio zi la CAP,el fiind angajat cu carte de munca la combinat (desi sunt persoane care in paralele cu stagiul la stat au realizat si norma la CAP, in cazul lui nu este valabil).Cum putem demonstra aceasta eroare de inregistrare si ce sanse avem pentru indreptarea erorilor,pentru ca si mama mea sa beneficieze macar de pensia minima la implinirea varstei standard de pensionare?Multumesc anticipat!
Re: Corectare date Registru Agricol
Scris de: la pensie la data: 03/25/2016 11:27am
In privinta corectarii erorii facute in evidenta perioadei lucrate la CAP nu va putem da nicio indicatie precisa deoarece nu apartine de legislatia din domeniul pensiilor de care ne ocupam. Va sfatuim totusi sa va adresati unui avocat specializat in legislatia muncii si sa-i cereti sa va spuna daca puteti deschide o actiune in justitie si impotriva cui sa o indreptati, pentru reconstituirea stagiului de cotizare lucrat la CAP.
Dar va semnalam ca mama dv nu realizeaza stagiul minim de cotizare prin castigarea perioadei lucrate la CAP avand in vedere si faptul ca dupa echivalarea in ani utili de Casa de pensii aceasta perioada va mai scadea.
Deci dupa castigarea perioadei lucrate la CAP trebuie sa mearga la Casa de pensii sa fie transformata aceasta perioada in ani utili dupa care trebuie sa completeze stagiul de cotizare, pana la stagiul minim de cotizare de 15 ani, prin un contract de asigurare sociala. In cadrul contractului de asigurare sociala trebuie sa plateasca o contributie lunara care depaseste 200 lei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1