Subiect "reducerea varstei de pensionare" Deschis de Doina Chereches la data: 03/27/2016 4:03am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
reducerea varstei de pensionare
Scris de: Doina Chereches la data: 03/27/2016 4:03am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Re: reducerea varstei de pensionare
Scris de: la pensie la data: 03/27/2016 12:39pm
In mesajul anterior ati date neclare si am fost obligati sa va dam raspunsul facand anumite presupuneri pe care le-am precizat in raspuns.
Mesajul actual in afara de titlu e vid.
Daca aveti anumite pecizari fata de presupunerile noastre anterioare prezentati-le.
Scris de: Doina Chereches la data: 03/28/2016 6:39am
Gen:feminin
Data nasterii:31.03.1963
Stagiul de cotizare:aproximativ 25 ani.
Alte date:PRECIZARI SUPLIMENTARE.Zilele nelucrate (151)sunt zile calendaristice.Incepand cu data de 20.10.2009 am intrat in programul de disponibilizari colective,program care prevedea ca salariatii care intra in acest program,beneficiaza de 9,12,18 sau 24 luni de plati compensatorii egale cu media salarului brut realizat in ultimile 12 luni lucrate(in functie de vechimea in Societate).Din acesti bani s-au platit catre Bugetul asigurarilor sociale toate taxele si impozitele conform legii.
Intrebare:
Scris de: la pensie la data: 03/29/2016 2:03am
In urma precizarilor facute raspunsul nostru anterior nu se modifica adica:
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 31 august 2025 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 5 luni, stagiul complet de cotizare de 33 ani si 1 luna si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Prin legea 380/2013 stagiul dv in grupa I a fost echivalate cu grupa “conditii speciale”
Pentru stagiul de 23 ani in gr I si conditii speciale aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 11 ani si 6 luni care se adauga la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de 37 ani si 2 luni.
Pentru stagiul de 23 ani lucrat in conditii speciale aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 11 ani si 6 luni si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1