Subiect "Solicitare lamuriri pensie" Deschis de VICTOR GEORGESCU la data: 03/29/2016 5:24am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Solicitare lamuriri pensie
Scris de: VICTOR GEORGESCU la data: 03/29/2016 5:24am
Gen: B
Data nasterii:03.12.1958
Stagiul de cotizare:40 ani ( 21.07.2016), din care in grupa a II a - 10 ani, 9 luni si 29 zile
Alte date: stagiul militar de 9 luni -termen redus
Intrebare: Cand pot iesi la pensie anticipata fara diminuare. Pentru calculul stagiului de cotizare se adauga ceva suplimentar datorita perioadei lucrate in grupa?
In situatia in care se fac disponibilizari colective in cadrul companiei in care lucrez cu aplicarea OUG 36/2013, cele 24 luni se iau in calcul pentru calculul vechimii la pensie anticipata? As dori sa imi spuneti si data la care pot beneficia de pensie normala la limita de varsta.
Va multumesc anticipat.
Re: Solicitare lamuriri pensie
Scris de: la pensie la data: 03/30/2016 3:23am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare, in data de 03 decembrie 2023 la varsta standard de pensionare de 65, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de cotizare de 10 ani si 9 luni lucrat in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 2 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiul de cotizare asimilat pentru stagiu militar si realizati, in prezent un stagiu de cotizare total de 42 ani si 11 luni.
Pentru stagiul de 10 ani lucrat in gr II de munca echivalat cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 2 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 63 ani adica in data de 03 decembrie 2021.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 27 % la varsta de de 60 ani adica in 03 decembrie 2018
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata la varsta de de 60 ani daca pana atunci va completati stagiul de cotizare cu 10 luni si realizati stagiul de cotizare total de 43 ani fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar.
Daca sunteti inclus in disponibilizarile colective perioadele cat beneficiati de indemnizatie de somaj si venit de completare se asimileaza stagiului de cotizare si se iau in calculul stagiului de cotizare de 43 ani necesar pentru a beneficia de pensie anticipata, nediminuata.
Scris de: VICTOR GEORGESCU la data: 04/01/2016 3:18am
Gen:
Data nasterii:03.12.1958
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Va multumesc mult pentru raspunsul dumneavoastra prompt, dar nu am specificat ca in perioada celor 40 ani cotizati, era inclusa perioada stagiului militar de 9 luni. Am lucrat din 21.07.1976 pana in prezent fara intrerupere, din care in grupa a II a 10 ani, 9 luni, 20 zile. Va rog sa imi comunicati daca datele comunicate se vor schimba.
Multumesc anticipat.
Scris de: la pensie la data: 04/01/2016 4:40am
Regretam ca noi nu intelegem ultimile precizari facute de dv. Noi intelegem expresia ” am lucrat din 21.07.1976 pana in prezent fara intrerupere” ca in 21.07.2016 realizati 40 ani fara a include stagiul militar.
Insa noi credem ca raspunsul nostru ramane valabil si ramane sa va faceti singur calculul cand puteti beneficia de pensie anticipata, nediminuata avand in vedere :
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata la varsta de 60 ani daca pana atunci va completati stagiul de cotizare si realizati stagiul de cotizare total de 43 ani fara a lua in calcul stagiul de cotizare asimilat pentru stagiul militar.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1