Subiect "Pensie invaliditate" Deschis de Maria marin la data: 03/31/2016 10:54am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensie invaliditate
Scris de: Maria marin la data: 03/31/2016 10:54am
Gen:F
Data nasterii:1961
Stagiul de cotizare:36.9 ani
Alte date:
Intrebare:Aveti dreptate,nu am precizat pentru ce vreau sa utilizez acest stagiu de cotizare asimilat care a rezultat din 10 ani pe grupa 2 ,adica 2 ,6 ani, va rog sa-mi spuneti daca mai pot face ceva acum?
V-as mai ruga sa-mi spuneti cine hotaraste nerevizuibilul, casa de pensii sau comisia? Mii de multumiri!
Re: Pensie invaliditate
Scris de: la pensie la data: 04/01/2016 3:45am
Credem ca intrebarile dv au fost neclare si noi le-am inteles gresit. La intrebarea cate luni vi se acorda am inteles ca se referea la stagiul de cotizare asimilat care il realizati pe perioada cat primiti pensia de invaliditate.
Pentru stagiul de cotizare in grupa de munca daca ati depus adeverinta si a fost acceptata, nu trebuie sa mai faceti nimic. Pentru acest stagiu beneficiati de stagiul de cotizare aferent de 2 ani si 6 luni care nu credem ca va va folosi daca veti beneficia de pensie de invaliditate pana in august 2021 cand veti primi pensie pentru limita de varsta cu reducerea varstei de pensionare cu 2 ani pentru stagiul de 10 ani lucrat in gr II.
Scutirea de revizuirea medicala periodica o face medicul de la comisia de expertiza a capacitatii de munca, cel care va stabileste data urmatoare a revizuirii medicale. Acesta la revizuirea anterioara lunii august 2018 nu va va mai stabili o noua data de revizuire.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1