Subiect "informatie" Deschis de Rarinca Aneta la data: 03/31/2016 2:43pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
informatie
Scris de: Rarinca Aneta la data: 03/31/2016 2:43pm
Gen:feminin
Data nasterii:10 octombrie 1959
Stagiul de cotizare:37 ani
Alte date:
Intrebare:Daca ies la pensie anticipat mai am dreptul sa-mi continui activitatea la firma care lucrez?si daca da cate luni(ani) prevede legea si in ce conditii
Re: informatie
Scris de: la pensie la data: 04/01/2016 4:18am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 10 mai 2021 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 7 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 7 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Puteti beneficia de pensie anticipata partiala, diminuata cu 45 %, la varsta de 56 ani si 7 luni adica in 10 mai 2016.
Dupa depunerea dosarului de pensionare puteti continua activitate pana la primirea deciziei, in aceasta perioada pensia se considera suspendata. La incetarea activitatii depuneti la Casa de pensii dovada acestei incetari si pensia se pune in plata.
Dupa pensionarea cu pensie anticipata partiala nu puteti cumula pensia cu venituri obtinute prin contract de munca. Daca va angajati cu contract de munca pensia se suspenda iar dupa ce incetati activitatea faceti cerere si pensia se repune in plata fara ca sa fie recalculata.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1