Subiect "Calculul punctului de pensie cand stagiul de cotizare de 35 de ani este depasit" Deschis de DUMITRU Radu la data: 04/03/2016 5:49am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Calculul punctului de pensie cand stagiul de cotizare de 35 de ani este depasit
Scris de: DUMITRU Radu la data: 04/03/2016 5:49am
Gen:M
Data nasterii:13.10.1953
Stagiul de cotizare: 38 din 1978 - 2016
Alte date: 1972- 1978 Facultate ingineri
Intrebare: varsta de pensionare in cazul meu 65 ani va fi in 2018 iar stagiul de cotizare standard de 35 de ani va fi depasit cu 5 ani iar daca se adauga si cei 6 ani de facultate ar insemna in total 11 ani . Cum se calculeaza punctul de pensie daca stagiul de cotizare standard este depasit cu un nr x de ani? Multumesc .
Re: Calculul punctului de pensie cand stagiul de cotizare de 35 de ani este depasit
Scris de: Muha Pahomie la data: 04/03/2016 7:41am
Gen:
Data nasterii:11.05.1955
Stagiul de cotizare:43 ani
Alte date:7 ani grupa 1 si 6 an grupa 2
Intrebare:cate puncte de pensie am?
Re: Calculul punctului de pensie cand stagiul de cotizare de 35 de ani este depasit
Scris de: la pensie la data: 04/04/2016 3:44am
Pentru Dumitru Radu
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data 13 octombrie 2028 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Punctajul mediu al pensiei pentru limita de varsta se face prin impartirea punctajului total realizat pe toata perioada lucrata si pe perioada stagiului de cotizare asimilat pentru studii universitare, la stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Castigul celor care au stagiu de cotizare depasit este ca se cumuleaza punctajele pe o perioada mai lunga si se imparte la stagiul complet de cotizare care este mai mic.
Scris de: la pensie la data: 04/04/2016 4:07am
Pentru Muha Pahomie

Nu ati precizat genul, am luat in calcul genul masculin.
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiul in grupa de munca, in data de 11 mai 2020 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Prin legea 380/2013 stagiile dv in grupa I a fost echivalate cu grupa “conditii speciale”
Stagiul de cotizare in gr II a fost asimilat cu conditii deosebite.
Pentru stagiile de 7 ani in gr I si 6 ani in gr II aveti dreptul la un stagiu aferent grupelor de munca de 6 ani care se adauga la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de 49 ani.
Pentru stagiile de 7 ani in conditii speciale si 6 ani in conditii deosebite aveti dreptul la reducerea varstei de pensionare cu 4 ani si 6 luni si va puteti pensiona imediat cu pensie pentru limita de varsta.
Scris de: DUMITRU Radu la data: 04/04/2016 9:02am
la pensie :
Pentru Dumitru Radu
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data " 13 octombrie 2018 " la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Punctajul mediu al pensiei pentru limita de varsta se face prin impartirea punctajului total realizat pe toata perioada lucrata si pe perioada stagiului de cotizare asimilat pentru studii universitare, la stagiul complet de cotizare de 35 ani.
Castigul celor care au stagiu de cotizare depasit este ca se cumuleaza punctajele pe o perioada mai lunga si se imparte la stagiul complet de cotizare care este mai mic.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1