Gen:masculin
Data nasterii:17 oct 1960
Stagiul de cotizare:Am efectuat stagiul militar de 9 luni,facultatea de Metalurgie 5 ani la zi.angajat din03.09.1985 pana in 31.08.1994 din care 3 ani si 6 luni procent de 100 % am lucrat in loc de munca prevazut la grupa I-a in cond.Hot. 481/90 anexa 1 pct.26( lucru notificat in cartea de munca) dupa care am fost pensionat pe caz de boala gradul II timp de 3 ani.
Dupa aceea am renuntat la pensia de boala si am mai lucrat cu carte de munca cumulat 13 ani pana la data actuala.
Alte date:doresc sa ma repensionez pe caz de boala dar cu gradul III cu drept de lucru 4 ore.
Intrebare:1) In aceste conditii date, cand voi putea beneficia de pensionare la limita de varsta si ce stagiu de cotizare voi avea?
2)Pe perioada repensionarii stagiul de cotizare cum se calculeaza(prin cumulare de pensie pe caz de boala cu cele 4 ore lucrate cu carte de munca formand o zi de lucru intraga sau cum?)In acest caz daca imi dublez salariul pe cartea de munca si lucrez 4 ore/zi care este influenta asupra punctului de pensie. Sunt nevoit sa platesc suplimentar pentru atingerea stagiului de cotizare de 35 de ani?
Va multumesc si sper ca am fost destul de explicit.