Subiect "valorificare adeverinta gr.II" Deschis de Maria I. la data: 04/05/2016 11:22am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
valorificare adeverinta gr.II
Scris de: Maria I. la data: 04/05/2016 11:22am
Gen:f
Data nasterii:30.01.1958
Stagiul de cotizare:31 ani 2 luni
Alte date:
Intrebare: in decizia de refuz a cererii de pensionare la limita de varsta se mentioneaza ca natura functiei (cercetator stiintific) nu coresp.prevederilor legale. In tabelul de nominalizaze al angajatorului, in dreptul poz.mele este trecuta functia de inginer (nu cea de cercetator), aceasta fiind si o recunoastere a angajatorului ca atributiile de munca au ramas cele anterioare obtinerii titlului stiintific de cercetator.
Cercetator stiintific=grad profesional, fara schimbarea conditiilor de munca.
Oare nominalizarea in tabel ca inginer in loc de cercetator este/nu este in favoarea mea?
Va intreb deoarece Casa de Pensii, in audienta obtinuta, mi-a solicitat o copie a tabelului de nominalizare.
Cu multumiri,
M.Iordachescu
Re: valorificare adeverinta gr.II
Scris de: la pensie la data: 04/06/2016 4:30am
Adeverinta dv trebuia sa ateste ca dv ati lucrat in unul din locurile de munca nominalizate de angajator in tabelul cu locurile de munca incadrate in grupa II de munca anexat documentatiei de aprobarea a incadrarii locurilor de munca in grupele de munca .
Este evident ca mentionarea in adeverinta a gradului profesional de cercetator, in locul gradului de pregatire profesionala de inginer sau subinginer duce la o neconcordanta intre aceasta si tabelul cu nominalizarea locurilor de munca incadrate in grupa II de munca. In plus perceptia generala este ca un cercetator nu lucreaza, direct in procesul de productie asa cum pot sa o faca persoanele nominalizate la punctul 3 din Ordinul 50/1990 ci mai degraba in un laborator unde sunt alte conditii de munca sau daca lucreaza si in productie nu o face in procentele nominalizate la la nr 7 din ordin
Deci opinia noastra este sa cereti angajatorului sa va elibereze o adeverinta in care sa se precizeze clar locul dv de munca si ca acesta este nominalizat in tabel.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1