Subiect "Lamurire cotizatie grupa." Deschis de Natalia.G la data: 04/07/2016 2:56am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Lamurire cotizatie grupa.
Scris de: Natalia.G la data: 04/07/2016 2:56am
Gen:F
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Buna ziua,
Am vechime in grupa a II-a 10 ani, 2 luni si 18 zile -beneficiez de o reducere pentru pensia la limita de varsta de 2 ani si 2 luni, va rog sa imi comunicati daca cei 2 ani si 2 luni se adauga la stagiul de cotizare pentru implinirea stagiului de cotizare complet pentru pensie anticipata nediminuata, daca da, in baza caror articole din lege.
Va multumesc anticipat.
Re: Lamurire cotizatie grupa.
Scris de: la pensie la data: 04/08/2016 3:58am
Dv nu aveti cunostintele minime pentru a va analiza singura situatia privitor la pensie.
Daca doriti sa va analizam situatia dv trebuie sa dati datele necesare analizei.
Va vom da elementele pe care le-ati cerut.
Pentru stagiul de cotizare de 10 ani lucrat in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 2 ani si 6 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare pe care il aveti. Temeiul legal este art 16 litera a) din legea pensiilor263/2010 coroborat cu art 16 din legea pensiilor 3/1977 daca stagiul de cotizare in gr II a fost inainte de 01 martie 2001
Pentru stagiul de 10 ani lucrat in gr II de munca echivalat cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 2 ani daca aveti realizat stagiul complet de cotizare (inclus stagiul de cotizare aferent grupei de munca). Temeiul legal este tabelul nr 1 de la art 55 din legea pensiilor 263/2010.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1