Subiect "adeverinta pentru grupa II de munca" Deschis de ioana tomescu la data: 04/07/2016 4:12am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
adeverinta pentru grupa II de munca
Scris de: ioana tomescu la data: 04/07/2016 4:12am
Gen:F
Data nasterii:15.03.1958
Stagiul de cotizare:32 ani
Alte date:am lucrat la doua societati in conditii de grupa II. Una dintre ele nu mai exista si nu exista nici arhiva.
Am luat o adeverinta pe vremea cand functiona, dar este de tip vechi.
Ce pot face ca aceasta adeverinta sa fie luata in calculul pensiei?
Re: adeverinta pentru grupa II de munca
Scris de: la pensie la data: 04/08/2016 4:31am
Daca adeverinta indeplineste conditiile legale de valabilitate existente la data eliberarii poate fi utilizata conform art 126 alin (4) laNormele de aplicare ale legii pensiilor 263/2010 aprobate prin HG 257/2011 care prevede :

” Adeverinţele nevalorificate la stabilirea şi/sau recalcularea pensiilor, întocmite şi eliberate anterior intrării în vigoare a Ordinului ministrului muncii, familiei şi egalităţii de şanse nr. 590/2008 pentru aprobarea Procedurii privind modul de întocmire şi eliberare a adeverinţelor prin care se atestă activitatea desfăşurată în locuri de muncă încadrate în grupele I şi/sau a II-a de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, necesare stabilirii şi/sau modificării drepturilor de pensie în conformitate cu prevederile Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale, cu modificările şi completările ulterioare, prin care se atestă activitatea desfăşurată în locuri de muncă încadrate în grupele I şi/sau a II-a de muncă, potrivit legislaţiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, se utilizează la stabilirea şi/sau modificarea drepturilor de pensie dacă îndeplinesc condiţiile legale de valabilitate, chiar dacă nu sunt conforme cu modelul prevăzut la alin. (1) ”.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1