Subiect "timp lucrat" Deschis de Pomarjanschi la data: 04/09/2016 1:19pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
timp lucrat
Scris de: Pomarjanschi la data: 04/09/2016 1:19pm
Gen:M
Data nasterii:25.02.1951
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:Buna ziua
Am completat tabelul pentru calculul pensiei dar as dori sa ma lamuriti asupra unei situatii. Am inteles ca trebuie introdus salariu tarifar. Dar o lunga perioada de timp am lucrat cu regim de 10 ore pe zi 20 de zile pe luna deci 200 ore pe luna. In aceste conditii salariu de incadrare era, de exemplu, de 3900 lei dar salariu pentru ore lucrate, si la acesta se aplicau retinerile pentru pensie, era de 4239 lei. Care din ele este trecut pentru lunile respective?
Re: timp lucrat
Scris de: la pensie la data: 04/11/2016 9:09am
In calculul punctajului pensiei in perioada anterioara lui 01 aprilie 2001 se iau in calcul urmatoarele :
- Salariul tarifar inscris in carnetul de munca
- Sporurile cu caracter permanent (spor de vechime, spor de santier, spor conditii de munca etc..) daca prezentati adeverinte cu acestea
-Sumele castigate pe ore suplimentare pe perioada lucrata pe santier, in regim prelungit, se iau in calcul numai daca deschideti o actiune in justitie si invocati decizia ICCJ 5/2010, prezentati adeverinta de la angajator si hotarare judecatoreasca.
In calculul punctajului pensiei in perioada dupa 01 aprilie 2001 se iau in calcul sumele pentru care s-a platit CAS.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1