Subiect "pensie boala gradul II" Deschis de constandache.victoria la data: 04/10/2016 4:02am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie boala gradul II
Scris de: constandache.victoria la data: 04/10/2016 4:02am
Gen:barbat
Data nasterii:13.03.1964
Stagiul de cotizare:vechime 29 ani 8 luni si 11 zile
Alte date:
Intrebare:Ce pensie va primi pentru gradul II
Re: pensie boala gradul II
Scris de: la pensie la data: 04/11/2016 9:31am
Regretam ca nu va putem raspunde la intrebare pentruca pensia de invaliditate depinde de salariile (veniturile) realizate pe perioada lucrata.
Va putem explica insa cum se poate face acest calcul.
- Se calculeaza un punctaj lunar impartind veniturile obtinute lunar (dovedite prin documente), pe toata perioada lucrata, la salariul mediu pe economie din acea luna, anuntat de Institutul National de Statistica.
Aceste salarii le gasiti pe site-ul nostru la adresa :
http://www.lapensie.com/forum/salariul-mediu-pe-tara.php
- Se calculeaza un punctaj anual prin impartirea sumei punctajelor lunare dintr-un an calendaristic la 12.
- Se calculeaza punctajul total realizat prin suma punctajelor anuale pe toata perioada lucrata la care se adauga punctajele acordate pentru contributia la pensie suplimentara inainte de aprilie 2001.
- Se adauga un punctaj suplimentar pentru stagiu de cotizare potential de 5 ani, 3 luni si 19 zile care pentru pensie de invaliditate de gradul II este de cca 2,92 puncte
- Se calculeaza punctajul mediu anual prin impartirea punctajului total realizat la stagiul complet de cotizare (in cazul dansului 35 ani).
- Se corecteaza punctajul mediu anual realizat cu un coeficient de corectie stabilit anual, in anul 2016 a fost stabilit indicele de corectie de 1,09.
- Se calculeaza valoarea pensiei inmultind punctajul mediu corectat cu valoarea punctului de pensie din data iesirii
la pensie in anul 2016 a fost stabilita valoarea punctului de pensie de 871,70 lei.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1