Subiect "pensie anticipata" Deschis de Ioan Fagtan la data: 04/11/2016 6:27am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie anticipata
Scris de: Ioan Fagtan la data: 04/11/2016 6:27am
Gen:M
Data nasterii:22.09.1959
Stagiul de cotizare:24 ani vechime in munca din care 8 ani in agricultura;
Alte date:15 ani si 6 luni grupa 2;1 an si 6 luni armata;5 ani d facultate cu adeverinta
Intrebare:cand pot iesi in pensie chiar si anticipata partial?
Re: pensie anticipata
Scris de: la pensie la data: 04/12/2016 2:34am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca, in data de 22 septembrie 2024 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul este prezentat neclar, nu ati prezentat daca perioada lucrata in agricultura ati fost salariat sau zilier. Stagiul de cotizare al agricultorilor care au lucrat pe baza de norme se calculeaza diferit de cel al salariatilor.
Noi am luat in calcul ca ati facut facultatea de agricultura si ati lucrat ca salariat in agricultura.
Pentru stagiul de cotizare de 15 ani si 6 luni lucrat in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 3 ani si 9 luni care se cumuleaza la stagiul de cotizare impreuna cu stagiile de cotizare asimilate pentru stagiul militar si studii universitare si realizati un stagiu total de cotizare de 34 ani si 3 luni.
Pentru stagiul de 15 ani lucrat in gr II de munca echivalat cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 3 ani si puteti sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 62 ani adica in data de 22 septembrie 2021, daca va completati stagiul de cotizare cu 9 luni si realizati stagiul complet de cotizare.
Nu puteti beneficia de pensie anticipata partiala pentruca pentru aceasta trebuie sa aveti varsta minima de 60 ani si sa realizati stagiul complet de cotizarecde 35 ani fara a lua in calcul stagiile de cotizare asimilate pentru stagiul militar si studii universitare.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1