Subiect "recalculare pensie" Deschis de Barbu Chivuta la data: 04/12/2016 6:34am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
recalculare pensie
Scris de: Barbu Chivuta la data: 04/12/2016 6:34am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:V_am scris si ieri si azi am adaugat o intrebare ,ba chiar doua,dar nu am format subiect nou si probabil nu ati observat ,de aceea insist : indicele de corectie nu aveam dreptul sa-l primesc ? dar
Intrebare:indicele de corectie de ce nu mi s-a acordat? dar punctajul pt. grupa 2 a de munca ?
Re: recalculare pensie
Scris de: la pensie la data: 04/12/2016 11:15am
Nu am scapat din vedere primul dv mesaj ci l-am lasat ultimul pentru a avea timp sa fac unele calcule pe care insa nu am reusit sa le finalizez din lipsa unor informatii.
Aveam nevoie sa stim :
- Data in care ati primit pensie de invaliditate in anul 2010
- Cand ati depus adeverinta cu stagiul de cotizare in grupa II de munca. Daca ati depus-o la dosarul de pensie de invaliditate punctajul suplimentar pentru stagiul in gr II de munca vi s-a calculat la pensia de invaliditate si majorarea punctajului mediu pentru aceasta este consemnat in decizia de pensionare, la sfarsit, la punctajul mediu al pensiei, cu precizarea ”Din care conform OUG 209/2008 ...... puncte”. In acest caz s-ar explica cauza ca nu ati mai primit punctaj suplimentar pentru stagiul in grupa de munca la trecerea la pensie pentru limita de varsta
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta, fara reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca, data de 06 ianuarie 2020 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 3 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 3 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Pentru stagiul de cotizare de 20 ani lucrat in gr II beneficiati de un stagiu de cotizare aferent grupei de munca de 5 ani care se cumuleaza la stagiul de cotizare si realizati un stagiu total de cotizare de 36 ani si 6 luni.
Pentru stagiul de 20 ani lucrat in gr II de munca echivalat cu conditii deosebite beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 4 ani si 6 luni si puteati sa va pensionati cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 56 ani si 9 luni adica in data de 06 iunie 2015.
In ceeace priveste indicele de corectie acesta se acorda conform art 170 din legea pensiilor 263/2010 celor care ies la pensie dupa 01 ianuarie 2011 iar dv v-ati pensionat inainte de aceasta data deci nu beneficiati de acest indice de corectie.
Cresterea mica a a valorii pensiei in lipsa acordarii punctajului suplimentar pentru stagiul in grupa de munca si a indicelui de corectie se explica prin faptul ca la recalculare s-a introdus in calcul numai perioada cat ati beneficiat de pensie de invaliditate. Din cauza ca ati avut pensie mica si a faptului ca la calculul pensiei pentru limita de varsta s-a utilizat si un stagiu de cotizare complet de 31 ani si 3 luni, fata de 30 ani utilizat la calculul pensiei de invaliditate.
In concluzie nu avem elementele necesare pentru a va sfatui sa faceti contestatie ci sa veniti cu noi precizari pentru a va analiza situatia.
Aceste precizari sunt :
-Data in care vi s-a acordat pensie de invaliditate
-Data la care ati depus adeverinta cu stagiul in grupa de munca
-Punctajul realizat prin decizia de pensie de invaliditate
- Data la care vi s-a acordat pensie pentru limita de varsta (nu data primirii deciziei)
-Punctajul realizat prin decizia de pensie pentru limita de varsta.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1