Subiect "PENSIE LIMITA DE VARSTA" Deschis de BAUTU PAUL la data: 04/13/2016 6:51am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
PENSIE LIMITA DE VARSTA
Scris de: BAUTU PAUL la data: 04/13/2016 6:51am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:REFERITOR "PENSIA LA LIMITA DE VARSTA" CU REDUCEREA CARE MI-ATI COMUNICAT DV. DE 2 ANI SI 6LUNI , POATE BENEFICIA SI DE REDUCERE CU 5 ANI INAINTE DE 62ANI SI 6LUNI? MULTUMESC ANTICIPAT!
Re: PENSIE LIMITA DE VARSTA
Scris de: la pensie la data: 04/14/2016 8:34am
-Trebuie sa va precizam ca anticiparea de 5 ani nu se cumuleaza cu reducerea varstei de pensionare pentru stagiile in grupele de munca ci anticiparea de 5 ani se calculeaza din varsta standard de pensionare de 65 ani
Pentru aq beneficia de pensie anticipata partiala (diminuata cu 22,50 %) la varsta de 60 ani trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare de 35 ani fara a lua in calcul stagiile de cotizare asimilate inainte de pensionarea de invaliditate cat si dupa aceia. Cu acest mod de calcul aveti realizat pana in prezent 26 ani si 6 luni (23 ani si 3 luni inainte de pensionare si 3 ani si 3 luni lucrati cu timp partial care se iau in calculul stagiului de cotizare integral)
Dar aceasta situatie este putin probabila avand in vedere ca va lipsesc 8 ani si 6 luni
- Mai trebuie sa va precizam ca pentru a beneficia de reducerea varstei de pensionare cu 2 ani si 6 luni trebuie sa realizati stagiul complet de cotizare de 35 ani luand in calcul si stagiile de cotizare asimilate atat cel de 1 an inainte de pensionarea de invaliditate cat si dupa aceasta. In aceasta privinta am reanalizat situatia si a rezultat pentru al realiza (si a beneficia de reducerea varstei de pensionare cu 2 ani si 6 luni) va mai lipseste un stagiu de cotizare de 3 ani dar pe care ii puteti realiza beneficiind in continuare de pensie de invaliditate inca 3 ani.
Scris de: BAUTU PAUL la data: 04/14/2016 11:28am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:MULTUMESC DIN SUFLET PENTRU RASPUNS , DAR TREBUIA SA VA SCRIU DIN NOU TOATE DATELE DE PE DECIZIA DE PENSIE DE INVALIDITATE, DEOARECE IN URMA UNOR RECALCULARI S-A MODIFICAT DATELE CARE ERAU. ACUM VA SCRIU DATELE DIN ULTIMA DECIZIE: DATA NASTERII : 26.08.1967, STAGIUL TOTAL DE COTIZARE REALIZAT: 25ANI, 1LUNA, 15ZILE, ALTE DATE: CONDITII NORMALE DE MUNCA: 6ANI, 9LUNI, 2ZILE, CONDITII DEOSEBITE: 2ANI, 10LUNI, 29ZILE, GRUPA 2: 10ANI, 9LUNI, 23ZILE, STAGIU AFERENT GRUPE: 3ANI, 3LUNI, PERIOADE ASIMILATE: 1AN, 1ZI, PERIOADA 12.2011-02.2015: 3ANI, 3LUNI 1/2NORMA, PILON2, STAGIUL POTENTIAL ACORDAT: 9ANI, 10LUNI, 16ZILE, DATA INSCRIERII LA PENSIE DE INVALIDITATE GRADUL 3: 11.07.2008, IAR IN DATA DE 11.07.2016 SE FAC 8 ANI DE PENSIE DE INVALIDITATE SI MAI RAMANE 1AN,10LUNI SI 16ZILE PENTRU COMPLETAREA STAGIULUI POTENTIAL. VA ROG INCA ODATA SA IMI SPUNETI CAND AR TRECE LA PENSIA PENTRU LIMITA DE VARSTA SI DE CAND DECIZIA MEDICALA AR PUTEA FI NEREVIZUIBILA? ... CONFORM NOILOR DATE. CU MII DE MULTUMIRI!
Scris de: BAUTU PAUL la data: 04/14/2016 11:31am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:CONTINUARE: CONDITII SPECIALE: 4LUNI, 20ZILE... AM SARIT PESTE PERIOADA ASTA.
Scris de: la pensie la data: 04/15/2016 2:04am
Datele furnizate in plus nu modifica esential raspunsul care este
- Pentru stagiile de cotizare de 14 ani si 1 luna asimilate cu conditii deosebite puteti beneficiati de reducerea varstei de pensionare cu 3 ani si va puteti pensiona cu pensie pentru limita de varsta la varsta de 62 ani adica in 26 august 2029 daca va mai completati stagiul de cotizare cu 2 ani si 11 luni pe care ii puteti realiza beneficiind in continuare de pensie de invaliditate
- cu stagiile de cotizare de acum nu puteti beneficia de scutirea de revizia medicala periodica la varsta de 60 ani deoarece pentru aceasta trebuie sa aveti stagiul de cotizare de 35 ani fara a lua in calcul perioada in care ati beneficiat de pensie de invaliditate. Calculat astfel stagiul dv de cotizare este de numai de 28 ani si 4 luni, deci pentru a realiza 35 ani ati mai avea nevoie de 6 ani si 8 luni pe care ati putea sa-i realizati lucrand cu jumatate de norma.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1