Subiect "pensionare anticipata nepenalizata" Deschis de mamaligescu jenica la data: 04/16/2016 12:47pm
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensionare anticipata nepenalizata
Scris de: mamaligescu jenica la data: 04/16/2016 12:47pm
Gen:fem
Data nasterii:19 09 1959
Stagiul de cotizare:37 ani
Alte date:
Intrebare:Va multumesc pentru colaborare ,am mai pus si alte intrebari la care am primit raspunsuri exacte care m_au scutit de alte interventi 'Va rog sa_mi comunicati daca am vreo posibilitate sa-mi intregesc vechimea necesara pentru pensionare anticipata nepenalizata avind in vedere ca imi lipsesc 2ani si 6 luni stagiu necesar fiid de 39 ani si 6 luni si indeplinesc 37 ani eventual prin plata cumulata a cotributiei la casa de pensi.Asi dori sa stiu si la ce data as beneficia de pensie anticipata nepenalizata. Va multumesc!
Re: pensionare anticipata nepenalizata
Scris de: la pensie la data: 04/17/2016 9:39am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 19 martie 2021 la varsta standard de pensionare de 61 ani si 6 luni, stagiul complet de cotizare de 31 ani si 6 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
In prezent aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata. Diminuarea depinde de data la care o cereti.
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata daca si atunci cand va completati stagiul de cotizare si realizati un stagiu de cotizare de 39 ani si 6 luni.
Daca lucrati inca va completati stagiul de cotizare prin aceasta.
Daca nu lucrati va puteti completa stagiul de cotizare incheind cu Casa de pensii un contract de asigurare sociala.
Nu va ajuta la stagiul de cotizare ca in acelasi timp sa lucrati cu contract de munca si sa inceiati cu Casa de pensii un contract de asigurare sociala.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1