Subiect "Pensionara dar cu pensie mica" Deschis de Mariana la data: 04/17/2016 11:45am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Pensionara dar cu pensie mica
Scris de: Mariana la data: 04/17/2016 11:45am
Gen: pensionara din 13.03.2008
Data nasterii: Oct 1949
Stagiul de cotizare:25 ani 10 luni 17 zile
Alte date: punctaj mediu annual calculate de CNPAS -0.94943
Intrebare: Oare de ce nu s-a adugat si spor de vechime intrucit am muncit intr-o Companie toti acesti ani? Taloane lipsa de 7 ani. De asemenea am cerut Desfasurator annual sau lunar sa vad data si sumele platite dar CNPAS a refuzat.
Re: Pensionara dar cu pensie mica
Scris de: la pensie la data: 04/18/2016 4:22am
Datele sunt neclare.
Daca prin desfasurator anual ati inteles ”Situatia stagiului de cotizare” aceasta s-a eliberat la cerere numai pentru perioada dupa 01 aprilie 2001 pentruca CNPAS are evidenta sumelor platite numai dupa aceasta data.
Cum ati dedus ca nu vi s-a luat in calcul sporul de vechime? Acesta se acorda automat inainte de 01 aprilie 1992 si daca prezentati adeverinta cu sporul de vechime primit dupa aceasta data.
Nu intelegem ce vreti sa spuneti cu taloane lipsa 7 ani.
Scris de: Mariana la data: 04/19/2016 11:47am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare:
Buna ziua,
Mii de scuze pt neclaritate.
Am iesit la pensie din Ianuarie 2008 cu pensia de numai 696 roni INCADRATA LA LEGEA 19/2000. Mentionez ca traiesc in afara Romaniei in Marea Britanie.
1 . La punctul "Calculul Pensiei", dupa ce am introdus toate datele necesare din Cartea de Munca reiese ca pensia mea trebuia sa fie in jurul a 1618 roni.
Singurul lucru pe care nu l-am inteles este ca nu am putut sa schimb Punctul Pensie care in 2016 inteleg ca este de 871.70 roni. Are vreo legatura cumva??? Intrucit cred ca in 2008 era numai de 561 roni din cite imi aduc aminte.....
2. Unde am mentionat de un "Desfasurator Anual" ma refeream la Lipsa Totala de Taloane pe care le primeam prin mandatar. Am inteles ca nu se mai trimit Taloane de Pensie din 2010 dupa spusele celor de la CNPAS, dar as fi vrut sa vad exact ce suma e virata de CNPAS in contul bancar, data, si cit exact este Ron- British Pound la data platei???
3. Daca e vreo greseala din partea CNPAS calculindu-mi pensia mica, se pot plati banii din urma?? Si cum?? Trebuie sa merg la Judecatorie???
Multumesc anticipat,
Mariana
Scris de: la pensie la data: 04/20/2016 3:53am
Am verificat datele introduse de dv in programul de calcul si am observat urmatoarele greseli
1 In pagina de intrare ati introdus un punctaj asigurari sociale de peste 25 puncte care probabil reprezinta punctajul total al pensiei calculat de Casa de pensii. Aceasta aproape v-a dublat pensia pentruca acest punctaj se cumuleaza la punctajul calculat de dv cu programul de pe site. Aceasta rubrica a fost prevazuta de noi pentru a usura calculul pensiilor celor care li se recalculeaza pensia pentru o perioada lucrata dupa pensionare sau in alte ocazii si care cunosc punctajul anterior recalcularii. Dar acesta nu este cazul dv.
2 - Nu ati introdus sporul de vechime care se acorda automat si care trebuie introdus asa cum explicam pe forum la pagina de la adresa
http://www.lapensie.com/forum/spor-de-vechime.php
Corect este urmatorul spor de vechime
Intre ianuarie 1971 - decembrie 1975 3 %
Intre ianuarie 1976 - decembrie 1980 5 %
Intre ianuarie 1981 - august 1983 7 %
Intre septembrie 1983 - decembrie 1985 12 %
Intre ianuarie 1986 - decembrie 1991 15 %
3 Programul nu este facut cu posibilitatea modificarii valorii punctului de pensie. El aplica automat valoarea punctului de pensie din momentul calcularii.
Daca doriti sa va calculati valoarea pensiei totale primite in diverse date va puteti face dv acest calcul inmultind punctajului pensiei cu valoarea punctului de pensie din data respectiva pe care o gasiti pe site-ul nostru la pagina :
http://www.lapensie.com/forum/dinamica-valorii-punctului-de-pensie.php
Atenti insa ca aceasta este valoarea bruta a pensiei din care s-a retinut impozit si contributie pentru asigurarea de sanatate (CASS) si acestea au fost calculate conform codului fiscal din acea perioada.
Calculul conform codului fiscal in vigoare se poate calcula pe site la pagina de la adresa :
http://www.lapensie.com/calculul-impozitare-pensie.php
4 In privinta taloanelor primite prin mandatar, imputernicit prin procura, presupunem ca nu ati luat in calcul faptul ca procura are o valabilitate de 18 luni dupa care nu mai este valabila.
5 In privinta contestarii calculului facut de Casa de pensii discutam numai dupa ce faceti modificarile indicate de noi, daca mai este cazul.
Scris de: Mariana la data: 04/21/2016 9:41am
Gen:
Data nasterii:
Stagiul de cotizare:
Alte date:
Intrebare: Va multumesc tare mult de timpul acrodat in acest sens. Voi incerca sa calculez si revin cu raspunsul acestei probleme.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1