Subiect "pensielimita de varsta" Deschis de Mitroi la data: 04/18/2016 2:34am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensielimita de varsta
Scris de: Mitroi la data: 04/18/2016 2:34am
Gen:M
Data nasterii:24.09.1956
Stagiul de cotizare:42 DE ANI SI 6 LUNI
Alte date:AM 38 DE ANI SI 3 LUNI IN INVATAMANT SI 4 ANI SI 3 LUNI AM LUCRAT CU JUMATATE DE NORMA CU CONTRACT DE MUNCA PE PERIOADA DETERMINATA
Intrebare:CAND POT IESI LA PENSIE FARA DIMINUARE?
Re: pensielimita de varsta
Scris de: la pensie la data: 04/19/2016 1:36am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 24 septembrie 2021 la varsta standard de pensionare de 65 ani, stagiul complet de cotizare de 35 ani si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Stagiul de cotizare este prezentat neclar.
Nu ati precizat daca in perioada lucrata cu jumatate de norma ati mai lucrat si cu norma intreaga la alt angajator. Daca da perioada lucrata cu jumatate de norma nu se ia in calculul stagiului de cotizare.
Nu ati precizat perioada in care ati lucrat cu jumatate de norma.
Daca in perioada lucrata cu jumatate de norma nu ati mai lucrat cu norma intreaga si aceasta perioada a fost inainte de 01 ianuarie 2011 aceasta perioada se ia in calculul stagiului de cotizare la jumatate iar daca a fost dupa 01 ianuarie 2011 se ia integral in calculul stagiului de cotizare.
Nu ati precizat daca in prezent lucrati in invatamant si sunteti cadru didactic. Daca da puteti beneficia de pensie dupa ce se deschide dreptul la pensie si la sfarsitul anului scolar
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata, la varsta de 60 ani adica in 24 septembrie 2016.
Aveti dreptul la pensie anticipata, nediminuata, dupa varsta de 60 ani atunci cand realizati stagiul de cotizare de 43 ani, calculat avand in vedere regulile de mai sus.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1