Subiect "pensie de invaliditate" Deschis de teodorescu gabriel la data: 04/18/2016 8:33am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
pensie de invaliditate
Scris de: teodorescu gabriel la data: 04/18/2016 8:33am
Gen:m
Data nasterii:05.03.1959
Stagiul de cotizare:31ani si 7 luni vechime din care 9 ani si5 luni gr 1 de munca
Alte date:facultate 5 ani la zi si armata 9 luni
Intrebare:in data de 20.10.2015 am primit decizia de disponibilizare.din data de 21.10.2015 am intrat in cocediu de boala(180 de zile).in data de 18.04.2016 am primit decizia medicala de invaliditate gr.3.am depus decizia la societatea unde am lucrat dar am fost anuntat ca din data in care s-a emis decizia medicala nu beneficiez de restul de zile de preaviz.este corect ce am fost anuntat?pina cind pot sa depun dosarul de pensionare pentru beneficia de pensie de invaliditate?(ce validitate are decizia medicala, deoarece astept de la medicina muncii sa-mi emita fisa bp2 pe care as vrea sa o depun la dosarul de pensie)multumesc!
Re: pensie de invaliditate
Scris de: la pensie la data: 04/19/2016 3:14am
In privinta restului de preaviz nu va putem da un raspuns competent deoarece acest caz este reglementat prin legislatia muncii, domeniu pe care nu il urmarim in detaliu.
Dosarul de pensie de invaliditate trebuie sa il depuneti intr-un termen cat mai scurt dar nu din cauza termenului de valabilitate a deciziei medicale de incadrare in gradul de invaliditate (in legislatia pensiilor nu este stabilit un astfel de termen) ci pentru a beneficia cat mai repede de pensia de invaliditate.
Pentru a nu ramane fara resurse financiare se urmareste pe cat este posibil ca obtinerea deciziei pentru incadrarea in un grad de invaliditate si depunerea dosarului de pensie de invaliditate sa se incadreze in perioada concediului medical pentru incapacitate temporara de munca.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1