Subiect "Includere studii superioare si armata obligatorie in vehime" Deschis de Popa Renata la data: 04/21/2016 5:04am
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1
Includere studii superioare si armata obligatorie in vehime
Scris de: Popa Renata la data: 04/21/2016 5:04am
Gen:F
Data nasterii:04.03.1964
Stagiul de cotizare:28 ani si 7 luni
Alte date:
Intrebare:Va rog sa-mi spuneti daca in momentul iesirii la pensie la limita de varsta se calculeaza la vechime anii de facultate si armata obligatorie(pentru barbatii care au facut armata lunga si dupa aceea au intrat la facultate)

Multumesc !
Re: Includere studii superioare si armata obligatorie in vehime
Scris de: la pensie la data: 04/21/2016 10:56am
Conform legii pensiilor 263/2010 si a datei de nastere aveti dreptul la pensie pentru limita de varsta in data de 04 octombrie 2026 la varsta standard de pensionare de 62 ani si 7 luni, stagiul complet de cotizare de 33 ani si 7 luni si stagiul minim de cotizare de 15 ani.
Aveti dreptul la pensie anticipata partiala, diminuata cu 45 %, la varsta de 57 ani si 7 luni adica in 04 octombrie 2021 daca pana atunci va completati stagiul de cotizare si realizati stagiul complet de cotizare de 33 ani si 7 luni
Nu puteti beneficia de pensie anticipata, nediminuata deoarece pentru aceasta trebuie sa aveti varsta minima de 57 ani si 7 luni si stagiul de cotizare minim de 41 ani si 7 luni.

La pensie pentru limita de varsta nu este obligatorie luarea in calcul a stagiile de cotizare asimilate pentru studii universitare si stagiul militar. De fapt nici nu pot fi calculate obligatoriu pentruca acestea se iau in calcul numai daca se ataseaza dosarului acte care dovedesc aceste stagii, depunere care la randul ei nu poate fi obligatorie.
Dar noi nu vedem niciun dezavantaj ca la pensia pentru limita de varsta sa se faca dovada si sa se ia in calcul stagiile de cotizare asimilate de mai sus.
Calculul punctajului mediu al pensiei se face utilizand stagiul complet de cotizare indiferent daca se iau in calcul sau nu stagiile de cotizare asimilate.
Pagina curenta: 1 din 1 Mergi la pagina: 1